Halaman

Jumaat, 31 Mac 2017

Sambutan Hari Sains dan Matematik

Assalamualaikum w.b.t
Semoga semua sihat2 belaka. Blogger yang comel2 dan kiut miut kat luar tu.

Hari ni I nak cerita pasal Hari Sains dan Matematik yang diadakan di sekolah I pada 29 Mac yang lepas.

Antara aktiviti yang diadakan pada hari ini adalah :

*Save the Egg
*Hologram
*Bridge Competition
*Roller  Coaster

Sains Matematik


Cuba tengok gelagat anak-anak ni sewaktu sesi berlangsung.Ada macam-macam ragam. Bermacam kerenah.Tapi semangat dan kreativiti tu harus dipuji.

Bridge Competition

Bridge Competition

Bridge Competition


Bridge Competition


Bridge Competition




Bridge Competition

Bridge Competition

Bridge Competition

Gambar2 sekitar aktiviti bridge competition berlangsung.Berwarna warni kan?

Roller Coaster

Roller Coaster

Roller Coaster

Roller Coaster


Roller Coaster

Roller Coaster

Roller Coaster

Roller Coaster

Roller Coaster

Ini pula aktiviti Pembinaan Roller Coaster.Kreatif betul budak2 ni nampaknya..kan? 

Save the egg

Save the egg

Save the egg

Save the egg

Save the egg


Save the egg


Aktiviti 'Save the Egg' .Telur diikat dan dibalut pada payung terjun dan kreativiti diperlukan untuk memastikan telur tak pecah.

Di bawah ini pula gambar2 sekitar aktiviti Hologram dijalankan.Hologram dibuat dalam makmal sebab nak guna tempat gelap.

Hologram

Hologram

Haa..yang ini pulak sesi untuk guru2..guru lelaki yg terlibat dalam 'Save the Egg'

Cikgu Sporting

Cikgu Sporting

Cikgu Sporting

Cikgu Sporting

Cikgu Sporting

Cikgu Sporting

Cikgu Sporting

Cikgu Sporting

Haa..sporting kan cikgu2 ni? Macam2 gaya ada.So..macam mana? Agak2nya adakah mereka ni berjaya 'Save the Egg?'


Salam sayang,


8 ulasan:

  1. Masing2 bersemangat duk buat projek. Hihi

    BalasPadam
  2. Terasa nak bersekolah pulak bila tengok banyak aktiviti untuk pelajar macam nie...

    BalasPadam
  3. bestnya, masing2 bersemangat. saling bekerjasama dalam aktiviti berkumpulan 😄

    BalasPadam
  4. teringat zaman persekolahan dulu hehe
    seronok ja terngok dorg

    BalasPadam
  5. Menarik aktiviti2 yg dijalankan. Kite yg tgk gmbr ni je pun rasa best. Hehe

    BalasPadam