True Friend

Being single? Do You Have a Fear of Commitment ? Do you feel lonely? Oh come on, Get rid of your fear to be lonely by having a true relationship – your best friends~!

Do You have pet's at home?

Yes
No
In consideration to having pets

Best Friends means different things to different people. Some insist that you can have only one best friend. Others assert that they have best friends for different aspects of their personalities. Whatever the precise definition, your best friend is the person who gets you. They understand who you are and what you are saying. The greatest distance cannot separate best friends. You will always feel a kinship with them, and be able to instantly continue the friendship even after not talking for many years.

Having a pet as a best is a great idea!

An apple a day may or may not actually keep the doctor away, but what about an animal a day? Pets help lower blood pressure and lessen anxiety. They boost our immunity.It's can help you to gain you confident in relationship.


 Aren't they cute?


cute cat

cute bird

rabbit

cute rabbit

yellow bird

ikan emas

http://nabila86.sharethisstory.net/my-951174-8502





Rugi Tak Baca!:



Kampung Vs City: Which Lifestyle Fits You The Best?


Membesar sebagai anak kampung tentu berbeza berbanding membesar di bandar. Siapa setuju? Lihat sahaja permainan tradisi dulu2.Siapa antara kita membesar seiring dengan permainan ini?- percayalah pasti zaman kanak2 kita rasa lebih berharga!



lompat tali

congkak

gasing

permainan guli

baling tin

ting ting


Rindu zaman kanak2?Teringat waktu berkubang di dalam sungai, panjat pokok, main masak2 dan pondok2? 




                                       Paling best mestilah masakan kampung.sapa setuju?




jom try quiz? Mana satu yang lebih best untuk kamu?

klik2




Rugi Tak Baca!:


Asyiknya..victoria's secret

Hai..salam semua.thank you sbb dtg jenguk blog kita.
Semalam. Waktu my hubby balik kerja tetiba je dia balik dengan bau haruman perempuan!!

Bila kita tanya dia cakap
" ada awek sembur kat badan abg.."

Kita ni pon think positive la.o..mesti awek yg jual perfume tu bg tester kat dia kan? Kan?

Then tetiba kita tengok n bau...bau tu dekat dada dia?
Kita pon tanya.

"Apesal lak awek tu nak sembur kat perut abg lak?" Kan.mcm musykil sket la kan..

Dia sengih je.kita pon curious lah kan.apa awek tu pg buat kat perut laki kita lak.ntah2 dia peluk awek? Kiki

Dia pon wat xlayan n sibuk layan hp dia. Buat2 bz n xdgr kita tanya.

Kita pon tanya byk kali.
Dia buat bodo je.

Malas nak layan.kita pon wat bodo je kat dia.
Tetibe dia cakap..

Pg tengok kat luar tu. Ada perfume. Kita pon pelik.hmm perfume?

Jalan gak gi kat ruang tamu.cari2 tak jumpa.

" tak ada pon bang"

" ada tepi almari tu"

Hm..nampaklah beg warna pink kat bawah ni hah.jeng3x


Victoria's secret malaysia,body mist,victoria



Victoria secret, cherry blossom,love spell

Pure seduction,victoria's secret

Sebenarnya kita jenis tak pakai perfume.pakai losyen je yg ada bau wangi. Hubby pon tahu.

So dia hadiahkan victoria's secret body mist ni.ok la.. bau dia best. Kita suka yang purple n merah ni.tp yg merah ni ada bau masam2 ckit- biasalah..plum kan? bau dia tetap awesome!!- tu yang namanya pun pure seduction..awwww!! yg purple bau sweet cherry blossom-love spell gituewww..lepas ni abeslah asben kena love poison!! kiki

Bukan apa..kita kalau pakai perfume kita sendirik yg pening dengan baunya.rsa cam kuat sangat
Tp kalau losyen or body mist ni okla.bau soft je.tak menusuk hidung n tak la rasa lemas sangat dengan bau wangian yang kuat..



Tetiba  kata kat my hubby: " emmm ...wangilah.kalau ada perfume dia lg best"

Then my hubby pon ckp "la..kata xreti pakai perfume.kalau tau tadi beli perfume"

Hehehe.....
pasni nak carik satu set.




Rugi Tak Baca!:


Brain Yoga

Guru2 dilarang denda pelajar!

Hm..habis tu nak buat apa? Biar saja? tengok aje semua kelakuannya? Lantak engkau le?

Kalau zaman dulu2 cakap je, rotan, penampar siam, pulas telinga, ketuk ketampi, berdiri luar kelas, panggil depan perhimpunan, tekan tubi, ketuk dengan pembaris, cubit, tarik side burn tepi telinga, conteng muka, gantung signboard kat leher.. semua ada.

Sebab tulah boleh jadi 'manusia'.

Tapi sekarang.. apa pun tak boleh..apa pun tak ada.Maka jadilah mereka mengada2 dan manja.

Sebab dengkinya, tak puas hati, terlampau sayang anak punya pasal.. apa yang cikgu buat semuanya dia rasa benci.Rasa tak boleh jadi, iri.

'Anak aku jangan berani2 nak usik!' - amboi! berlagak naaa hang?

Sampaikan cikgu denda ketuk ketampi dikatakan mendera, cikgu kutip duit dikatakan cikgu 'along', cikgu perli dan sindir2 dikatakan beri gangguan emosi, memalukan pelajar.Allah!

Abis tu, macam mana kau jaga anak?? didik anak?

Cikgu tu buat denda kutip duit pon bukan nak sangat duit anak korang. Duit tu pon nanti guna untuk photostat bahan belajar ke, kegunaan kelas ke.untuk diaorang jugak.Kalau tak nak kena bayar duit janganlah sampai kena denda!


Cikgu sindir2 anak korang tu nak bagi insaf sikit tapi ada gak jenis tak paham bahasa.dah tu nak buat macam mana? gangguan emosi konon! habis yang cikgu nak bagi anak korang tu jadi manusia,jadi baik jadi berguna..tapi kena layan perangai anak korang yang ntah apa2 tu korang pikir tak jadi gangguan emosi?

Sampai ada yang masuk hospital bahagia kau tahu?

Cikgu suruh ketuk ketampi bukan boleh mati pun! tu nak bagi otak anak korang tu cerdik jugak. tu kan senaman, tak percaya? alah.. barat pun dah tiru senaman yang nek moyang kita buat lama dulu ni! Yoga Brain gitu!


video







Rugi Tak Baca!:





Kisah Bangla, Nepal, Indon dan Orang kita

Salam 1 Malaysia!

Erk..dah macam hape daa..

Mat Afrika, Negro


Ok ,assalamualaikum,lebih manis dan awesome! Sekali lagi I ucap TQ beribu2 lemon sebab sudi singgah Blog yg tak berapa nak glamer nih.

Bukan nak cerita apa. Nak kupas sikit2 je..sambil cicah roti kering dengan air kopi tanpa gula.
Kupas apa? Ala..isu yang tengah Hot sekarang Laa. Isu bawak masuk Bangla.

K, pertama sekali I nak tanya pendapat You all lah,.Antara Indon, Bangla and Nyammar mana lagi yang jahat you all rasa?

Ha...ini bukan soalan rasis ya? Kalau ada sini yg punya sedara mara dari negara2 kat atas ni or u all sendiri dari negara yg I sebut dekat atas ni, I harap jangan kecam I yer?

Penah tak korang tengok berita, baca surat khabar, internet ke.. tentang kes samun. Ya..samun di negara kita lah..takkan kat negara diaorang pulak!!

Okey, soalan pertama.

Antara ketiga2 warganegara /pendatang dari kalangan di atas, mana satu yang paling kejam jenayahnya? Yang paling ngeri kesan trauma atas kesalahan dan perlakuannya?

Lazimnyalah kan. yang sering kita dengar.

1) Kes ngorat, bawa lari anak dara orang, cabul kehormatan- BANGLA
2) Kes bunuh, rompak, samun bersenjatakan parang ,tetak putus kaki/kepala/ anggota badan-INDON
3) Kes rogol, cabul, samun, gaduh,rusuhan sesama bangsa -MYAMMAR
4) Kes dadah, samun berprofile tinggi, jenayah berat antarabangsa- NEGRO


perompak, pendatang asing, Indon
Hah, nampak tak kat sini?

Sebenarnya pengambilan pendatang asing untuk memenuhi keperluan industri tu ada PRO dengan KONTRA nya.

BUKAN nak katalah I sokong 100% bawa masuk pendatang asing banyak2..of kos tak!!!

Tapi , realitinya di depan mata I sendiri , I nampak akan keperluan mereka di negara kita terutama dalam Industri Pembinaan, Perkilangan, Pertanian, Perlombongan, Perusahaan, Pertukangan dan juga Kerja awam seperti pembersihan.

Contoh di kawasan perumahan tempat ibubapa saya menetap kini. Tiap petang akan ada pekerja pembersihan yang memebersihkan kawasan sekitar, mengutip sisa buangan dan sampah dari kawasan tempat tinggal penduduk. Jika tidak mereka yang sanggup melakukan pekerjaan yang dianggap jijik dan kotor serta bergaji rendah itu, takkan nak harapkan anak-anak remaja kita pula?

Mahukah tuan2 dan puan2 benarkan anak2 atau isteri atau suami puan2 menolak troli/tong sampah separas kepala mereka sendiri yang dipenuhi sisa buangan?

Inginkah tuan/puan sendiri menyapu di lobi2 flat, tangga ,setiap aras flat /apartment setinggi 18 tingkat? Mengutip sampah di setiap aras tingkat? Mungkin jawapannya tidak! Sedangkan sampah sendiri pun dicampak ke luar tingkap! sedangkan pampers anak yang masih di penuhi najis di baling dari tingkat 17 ke tingkat bawah!

Jika di shoipping Mall pulak, sanggup ke orang melayu cuci lubang jamban tiap2 hari? tukar tisu tandas, plastik sampah, angkut sampah? sedangkan jumpa sampah jatuh di tepi jalan pun kita buat2 buta??

Alah, jangan nak berdalih sangatlah cakap semua orang kita boleh buat!!

Memang, kita sendiri pun..kalau Malaysia ni ada krisis politik, ekonomi tak stabil, kemiskinan merata dan terpaksa merempat di negeri sendiri kita akan cari jalan untuk cari rezeki ke tampat orang kan? Bayangkan kalau kita ni di tempat mereka sekarang. Terpaksa cari ruang lain , berhijrah demi sesuap nasi keluar dari Malaysia.Tak payah jauhlah.. Australia. Agak2nya kerja apa kita dapat buat kalau pelajaran takat SPM je dari malaysia?

K la.Katalah untuk Degree holder.Terpaksa ke UK cari duit sebab Malaysia dah miskin (contohlah). Korang rasa, korang dapat ke jawatan korang kat malaysia sekarang ni kalau korang berada kat UK sana? Agak2 koranglah..cukup bagus ke korang untuk bersaing dengan orang2 UK sana? dengan Hak keistemewaan warganegarala  mereka di sana? ada peluang ke korang kat sana?

Macam tulah mereka. Kadang2 bangla yang datang tu bukan bodo piai mana punn.. Depa ada Degree jugak.Ada PHD Holder jugak, master bagai dari tempat depa sana.TAPI yang membataskan mereka di negara kita adalah HAK KEISTEMEWAAN kita sebagai Warganegara!!

Mereka juga terpaksa kerja apa sahaja yang rendah dari kelayakan mereka sebab nak duit! nak kerja! nak hidup. nak survival!

The point is tolong jangan JAHANAM kan hak keistemewaan kami sebagai warganegara. Nak ambik Bangla ke Indon ke, Nyammar hatta Negro sekalipun  TOLONG hadkan jumlah kemasukan mereka, Pantau disiplin dan rekod kelakuan mereka.

nyammar gaduh,pendatang


Tetiba teringat cadangan Donald Trump untuk Orang islam di tempatnya pakai Badge pakai ID pengenalan diri bagai . Mungkin Bangla2 , mat negro indon bagai ni kena ada ID jugak kot,Sekali dengan rekod jenayah bagai. Kalau dilapor ada jenayah, kelakuan tak elok, tolak merit. Markah rendah je.kita hantar balik tempat asal.Band terus tak boleh dah masuk Malaysia.

AL maklumlah, banyak pulak jenayah yang dilaporkan dilakukan oleh mereka ni sejak dua tiga menjak ni.Makin menjadi2. Tak tahulah mana silapnya!

Agaknya masing2 dah makin besar kepala.Diberi susu dibalas tuba!

P/s: sbnrnya byk je lg bangsa asing lain yg masuk malaysia ni. Macam pakistan. Nepal. Thailand. Tp jumlahnya agak sedikit dan kes2 yg dilapor melibatkn mereka juga rendah.

Mcm mrk ni sektor pekerjaan mrk terlibat adalah
Kebayakannya:

1)bangla- pembinaan.perkilangan.pembersihan.
2) nepal- jd guard.kilang.tukang cuci.
3) pakistan- banyak jual karpet kat jln tar n ronda kg2.
4)indon- pembinaan.tukang cuci.kalo yg pompuan jd bibik. Selalu kes  curi.lari diri.pertanian: byk kat felda2. Kalo ada rompak .samun felda mesti ada depa.
5) myammar- jd guard.kuli kilang. Pekerja am di mall

BUKAN apa.majikan lebih suka BANGLADESH ni sbb depa ni kuat kerja.Tenaga depa ni mcm berganda2.tp I dengar ada yg lg bahaya! Nafsu depa mcm nafsu kuda!! Ei seram aih

bangla,bangla miang, gatal



UJIAN HSG


Takutnya...

Assalamualaikum,

Hai korang.Korang sihat? kalau sakit jangan biarkan melarat..bawak2 lah berubat..kalau kronik bolehlah bawak2 bertaubat.

Hm.. Masih dalam TTC Phase. Sungguh..hanya org2 yang pernah alami je yg tahu macam mana perasaan tu. Org2 yang lalui TTC Phase ni memang cekallah.Salute korang.

Iyelah.Berbanding dengan org2 yang naturally kawen2 je terus terberanak tu.. orang yg lambat conceive ni mcm2 dugaannya.

Sedih.

Phase pertama ritu amik darah dan checkup ovum and sperm production dah LULUS dengan jayanya.Alhamdulillah Doc cakap kami tak ada masalah dalam production.

Tapi, Sebelum DOC teruskan dengan pemberian ubat (Clomid) DOC minta untuk buat ujian HSG.
Alamakkkk!!
Seriously I takut!!

Orang cakap ngeri!

Tapi tu orang cakaplah.Ada cakap wat lek je..juz macam buat PAP SMEAR.Jadi I pun tanya adik I sakit tak? adik cakap x pun.

Hmm.Tapi tu PAP SMEAR ok!

Ikutkan kena buat appoinment dengan Unit Radiologi untuk Ujian HSG tu.Tapi entahlah..hati ni berat je .TAKUT sangat2

So, I buat keputusan untuk tunggu next cycle period.Ambik masa sikit. Risau berlebih. Macam2 bermain dalam fikiran Mood pon tak stabil.

Maybe ada antara you all penah buat USG Test ni boleh kongsi sikit?




href="http://nabila86.sharethisstory.net/my-951174-11452">