Memaparkan catatan dengan label Hiburan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Hiburan. Papar semua catatan

Berpisah Jua..

Hai.. asallamualaikum..

sewaktu tengak mengetik papan keyboard ni tengah membilang hari sebenarnya.Tik tok..tik tokk.. tik.. tokk!!





Setiap saat yang berlalu terasa lama lah sesangatnya.. Fuhh..bilalah penantian ini nak berakhir. Sesungguhnya penantian adalah satu penyeksaan.

Klise sangat kan ayat tu? Hahaha.nyampah aku!

Sebenarnya aku dah antar notis berhenti kerja. Notis sebulan! Huhu.. Tapi kenapa walau seminggu kurasakan setahun lagi nak abis tempoh notisku ini.. adoii

Apa pun, lepas ini aku tak tahu ke mana agaknya aku akan tercampak. Harap2 masih dapat bersama keluarga tercinta dan ibubapa.



RAGAM KERJA DI OFFICE

Assalamualaikum w.b.t..

Sesak.Serabut.Annoying.

Tu yang boleh aku gambarkan dengan perasaan aku. Aku jenis tak banyak cakap, tapi aku suka memerhati. Suka pendam dan bila nak meletup.. rasa macam nak  hantar bom 'HIROSHIMA'.Biar hancur semua!!!

Banyak yang aku perhatikan ragam orang di sekeliling aku. Lebih tepat OFFICEMATE aku.
Tapi aku rasa benda2 ni bukan terjadi dekat office aku sorang kot. Mana2 tempat kerja mesti ada jadi benda2 macam ni.

Betul tak korang?

(1) Penah tak, dalam organisasi korang ni ada spesis yang BAJET BAGUS. Bagi arahan ikut suka hati macam dia tu bos SUPER besar. Padahal dia tu level biasa2 je. Pastu kalau orang cakap 'NO' dia cannot accept. Macam seolah-olah apa yang dia nak tu kena say 'YES'  dan angguk2 je. Kira kena ikut je telunjuk dia semua.

Bukan pendapat aku sorang je tau. Ni orang HR pon perasan benda ni. Dia sendiri cakap ada spesis ni 'BESAR KEPALA'  BAJET BAGUS.Kalau dah benda tu peraturan cakap 'TAK BOLEH' takkan sebab dia seorang semua nak cakap 'BOLEH' KAN? KAN? Kau aspek semua orang kena ikut cakap kau je sorang.Kau tu sapa? anak raja? Sedangkan bos besar pon tak tunjuk 'BESAR KEPALA' macam kepala kau tu!

(2) Penah tak dalam banyak2 orang dalam office kau tu, ada seorang ni macam kena pulau je. Aku namakan dia ni Si X la. Si X ni macam selalu kena pulau, kena buli. Aku rasa kesian . Pastu aku nampak macam semua orang asyik cari salah Si X ni je.. sampaikan aku rasa ----WHY? why Si X ni asyik ditindas? Besar sangat ke dosa Si X ni? Kejam la kalau reramai buli dia seorang kan?



(3) Dalam banyak2 office, mesti ada spesis TALAM  2 Muka. Atau spesis bermuka2. Dengan orang A ,dia cakap dia tak suka B.Pastu depan Si B bukan main lagi dia baik. Pelik kan?

(4) Kaki ARAH.Apa perasaan korang kalau korang berjawatan pengurus, tapi cleaner pulak jadi bos korang.Arah itu ini.Begitu begini? Aku pelik dengan Hierarki ni.Siapa bos sebenarnya? Cleaner ke atau Korang bos? Begitula yang terjadi di depan mataku. Ibarat pekerja yang tukar title jadi 'BOS'. Bos lak jadi kuli. Pening2.

(5) Mulut kecoh (bizi bodi)  Mulut tempayan! Banyak2 office mesti ada spesis ni. Kalau dia nampak kita wat silap sikit hatta sekecil kuman- seboleh2 dia nak ANNOUNCE kat dalam satu office tu. semua department dia kecoh pasal kesalahan orang tu. Janganlah korang wat silap sikit---habis dijajanya semua walaupun dia tu cuma tukang sapu je kat office korang tu..apa agaknya perasaan korang waktu tu? Nak tempeleng ke atau lempang lelaju ke?



(6) Spesis nyanyuk yang suka hilangkan barang lepas tu kelam kabut suruh korang carikan. Spesis suka hilangkan dokumen, suka hilangkan file lepas tu kecoh2 satu department .Menyakitkan hati betul! Dah nyanyuk tu buat la rekod. Senang cari!!

(7) Spesis suka buat silap, lepas tu salahkan orang lain. Bagi arahan tak jelas. Pelupa, lepas tu tuduh anak buah buat kesalahan dan tanggung salah dia pulak! Geram.Dah nyanyuk nak salahkan orang.

(8) Spesis kerja tak ada tapi buat-buat bizi ke hulu kehilir lepas tu suka kacau kerja orang lain! Ni aku paling benci.Paling benci dengar bunyi tapak kasut dia!

(9) Spesis gila kuasa.Kau kuli tapi bos kau 2 orang ni  tak sekepala. sorang bagi arahan lain , satu lagi bagi arahan lain. Last2 korang yang pening kepala. Ikut Bos A , Si bos B cakap salah. Ikut Bos B si Bos A pulak cakap salah., Tetiba last2 ko pulak yang dipersalahkan.Bodoh punya bos! Baik bos kau 2 orang tu jadi kuli je!

(10) Spesis yang ringan tulang dan rajin tapi selalu diperli2 dan disindir , ditegur sebab tolong buat kerja orang. Selalu dinasihati "kau ni baik sangat." Tapi spesis ni orang selalu tak nampak kebaikan dia dan niat baik dia selalu diperkecilkan.- tak menang APC pun .




Rata2 yang aku perhatikan yang buat kerja dengan ikhlas, baik jujur dan tekun kebanyakkan orang tak nampak dan tak dapat REWARD pon. Hatta APC. Tapi yang Kaki bodek, mulut manis, Pura2 bizi ke hulu ke hilir, Mulut kecoh pok pek pok pek, besar kepala.- Hah itu yang dapat APC.Ngok ngek.

Hahah. itu sahaja luahan hatiku yang kecil ini. Jangan ada yang terasa hati dan marah naaa?




P/S: Tak heranlah kalau orang2 yang berjaya yang ada kat atas tu- especially yang ada company sendiri dan yang buat bisnes dapat income juta2 tu tak nak ingat kat bos2 lama atau rakan sekerja lama dulu2.

Sebab perangai rakan sekerja yang super 'annoying' tu la menyebabkan tak sanggup nak ingat balik pengalaman buruk jadi kuli kan?kan? hahaha!

Tapi masa korang dah Kaya raya tu pulak lah rakan sekerja yang talam bermuka2, yang kepala besar, yang mulut kepoh sibuk cari salah korang masa korang bergelar 'kuli' dulu nak bangga penah kenal korang n jadi kawan sekerja korang dulu2 kononnya.

Mulalah ngaku 'kawan' n 'kenal' korang!

macam pepatah.. dekat bau tahi.. jauh bau bunga!






Saya Menang!! : HPM 2015

Assalamualaikum.

Hai semua. Harap bloggers semua sihat. Mungkin ada antara you all penah dengar tentang FOMCA? HPM?

Ceritanya begini, tahun lepas, waktu I godek2 laptop ni sambil surfing internet, terjumpalah benda alah ni:



Kebetulan tengah senggang, jadi tertarik pula nak mencuba nasib. Belek punya belek, pertandingan merekabentuk poster tu macam menarik.

So, I pun sesaja design  poster ringkas. Nama pun cuba2 kan..Itu pun penyertaannya  dah hujung2 dekat dengan tarikh tutup dah.

Lepas hantar design poster tu  baru terperasan ada pertandingan menulis esei jugak in BI & BM. Malam sebelum tarikh tutup tu gigihlah menaip esei.

Hahaha.sekali silap antar pulak. Esei BM hantar ke Bahagian Esei BI. Lucu!

Then Lepas antar semua, I pun busy dengan life and work.Sampai terlupa penah hantar penyertaan ni. Sampailah satu masa tetiba dapat call daripada HPM ni, Mengatakan I menang tempat SAGUHATI.
Tak percaya , I pun bukalah website dia.Betul.Memang menang KATEGORI E (Merekabentuk Poster).

Okeylah tu.Penyertaan suka2..

So.. sesiapa sini ada adik2 ke, kawan2 atau you all sendiri especially pelajar U , pelajar sekolah tu, cikgu2 yang rasa nak join, bolehlah cuba nasib.Mana tahu dapat hadiah utama,kan?

Serlahkan bakat terpendam..penyertaan peringkat sekolah pun ada. Untuk maklumat lanjut bolehlah cuba lawati Page : HPM 2016




Tonton Batman v Superman: Dawn of Justice

Peminat Adi wira Batman mahupun Superman? 

Pasti korang ternanti2 filem terbaru dua adiwira terkenal ini. Batman v Superman: Dawn of Justice 2016 merupakan film aksi superhero yang pastinya menghiburkan  anda dengan imaginasi dan pengalaman yang menakjubkan.Filem Batman vs Superman ini diarahkan oleh Zack Snyder. Bintang utamanya adalah  Henry Cavill sebagai Superman dan Ben Affleck sebagai Batman. Film Batman vs Superman Dawn of Justice ini turut  dibintangi Amy Adams, Laurence Fishburne, Jesse Eisenberg, Gal Gadot, Diane Lane, Jeremy Irons, Holly Hunter, Scoot McNairy dan Jason Momoa. Batman v Superman ditayangkan pada 25 Mac 2016 di Amerika Syarikat.









Film action "Batman v Superman: Dawn of Justice" mengisahkan tentang Superhero separuh dewa yang tiada tandingannya . Konflik antara Batman dan Superman terjadi saat masing2 mempertikaikan tentang siapakah yang lebih diperlukan oleh dunia untuk melindungi seluruh umat manusia.Samaada Batman ataupun Superman?

Ketika Batman dan Superman masing2 bersaing sesame sendiri dan  terjerat dalam konflik antara mereka, timbul ancaman baru di muka bumi.Maka bermulalah saat genting yang penuh aksi dan suspen di dalam file mini.Filem ini mengisahkan konflik antara sang kesatria kegelapan (the dark knight) melawan sang manusia besi (man of steel). 

Dan siapa agaknya perancang kemusnahan dan huru hara tersebut? Mungkinkah  sang Lex Luthor, yang merupakan musuh utama Superman? Atau, Doomsday, yang merupakan manusia super kuat yang telah membunuh Superman seperti diceritakan dalam komik?
Konflik dan pertanyaan di hati penonton pasti bertambah  dengan kewujudan watak  Wonder Woman atau Aquaman di filem Batman vs Superman: Dawn of Justice ini. 


Jom sama2 nantikan kemunculannya!

True Friend

Being single? Do You Have a Fear of Commitment ? Do you feel lonely? Oh come on, Get rid of your fear to be lonely by having a true relationship – your best friends~!

Do You have pet's at home?

Yes
No
In consideration to having pets

Best Friends means different things to different people. Some insist that you can have only one best friend. Others assert that they have best friends for different aspects of their personalities. Whatever the precise definition, your best friend is the person who gets you. They understand who you are and what you are saying. The greatest distance cannot separate best friends. You will always feel a kinship with them, and be able to instantly continue the friendship even after not talking for many years.

Having a pet as a best is a great idea!

An apple a day may or may not actually keep the doctor away, but what about an animal a day? Pets help lower blood pressure and lessen anxiety. They boost our immunity.It's can help you to gain you confident in relationship.


 Aren't they cute?


cute cat

cute bird

rabbit

cute rabbit

yellow bird

ikan emas

http://nabila86.sharethisstory.net/my-951174-8502





Rugi Tak Baca!:



Kampung Vs City: Which Lifestyle Fits You The Best?


Membesar sebagai anak kampung tentu berbeza berbanding membesar di bandar. Siapa setuju? Lihat sahaja permainan tradisi dulu2.Siapa antara kita membesar seiring dengan permainan ini?- percayalah pasti zaman kanak2 kita rasa lebih berharga!



lompat tali

congkak

gasing

permainan guli

baling tin

ting ting


Rindu zaman kanak2?Teringat waktu berkubang di dalam sungai, panjat pokok, main masak2 dan pondok2? 




                                       Paling best mestilah masakan kampung.sapa setuju?




jom try quiz? Mana satu yang lebih best untuk kamu?

klik2




Rugi Tak Baca!:


Asyiknya..victoria's secret

Hai..salam semua.thank you sbb dtg jenguk blog kita.
Semalam. Waktu my hubby balik kerja tetiba je dia balik dengan bau haruman perempuan!!

Bila kita tanya dia cakap
" ada awek sembur kat badan abg.."

Kita ni pon think positive la.o..mesti awek yg jual perfume tu bg tester kat dia kan? Kan?

Then tetiba kita tengok n bau...bau tu dekat dada dia?
Kita pon tanya.

"Apesal lak awek tu nak sembur kat perut abg lak?" Kan.mcm musykil sket la kan..

Dia sengih je.kita pon curious lah kan.apa awek tu pg buat kat perut laki kita lak.ntah2 dia peluk awek? Kiki

Dia pon wat xlayan n sibuk layan hp dia. Buat2 bz n xdgr kita tanya.

Kita pon tanya byk kali.
Dia buat bodo je.

Malas nak layan.kita pon wat bodo je kat dia.
Tetibe dia cakap..

Pg tengok kat luar tu. Ada perfume. Kita pon pelik.hmm perfume?

Jalan gak gi kat ruang tamu.cari2 tak jumpa.

" tak ada pon bang"

" ada tepi almari tu"

Hm..nampaklah beg warna pink kat bawah ni hah.jeng3x


Victoria's secret malaysia,body mist,victoria



Victoria secret, cherry blossom,love spell

Pure seduction,victoria's secret

Sebenarnya kita jenis tak pakai perfume.pakai losyen je yg ada bau wangi. Hubby pon tahu.

So dia hadiahkan victoria's secret body mist ni.ok la.. bau dia best. Kita suka yang purple n merah ni.tp yg merah ni ada bau masam2 ckit- biasalah..plum kan? bau dia tetap awesome!!- tu yang namanya pun pure seduction..awwww!! yg purple bau sweet cherry blossom-love spell gituewww..lepas ni abeslah asben kena love poison!! kiki

Bukan apa..kita kalau pakai perfume kita sendirik yg pening dengan baunya.rsa cam kuat sangat
Tp kalau losyen or body mist ni okla.bau soft je.tak menusuk hidung n tak la rasa lemas sangat dengan bau wangian yang kuat..



Tetiba  kata kat my hubby: " emmm ...wangilah.kalau ada perfume dia lg best"

Then my hubby pon ckp "la..kata xreti pakai perfume.kalau tau tadi beli perfume"

Hehehe.....
pasni nak carik satu set.




Rugi Tak Baca!:


Kahwin campur

Assalamualaikum.

Kepada yg rajin singgah sini TQ so much diucapkan. Love u all.huhu

Saat masing2 demam Diwale ni ada 2 , 3 perkara yg nk diutarakan.

Dilwale

Tentu korang kenal pelakon utama filem ni kan? Siapa x kenal si hero bollywood Mr Shah Rukh Khan ni.
Kehebatannya dalam lakonan dan aksi2nya sering mendapat pujian ramai.

Namun bukan benda tu yg jd fokus perbincangan kali ni.Korang tentu tahu kan Gelaran 'Khan' dihujung nama belia tu yg simboliknya dimiliki oleh penganut agama islam.

Betul ke Shah Rukh Khan ni penganut Islam? Tapi kenapa ya dalam lakonannya beliau xpenah kisah jika diminta menyembah berhala, memuja dewa2 mereka kononnya, malah pernah juga masuk gereja dan berdoa seolah penganut agama itu?

Apakah Shah Rukh Khan ini juga penganut kesemua agama2 itu? Mungkin akan ada yg berkata:

"Ala..lakonan je tu!"

Benar.tapi bukan sekali dua.bukan! Dan persoalannya, apakah tidak rosak akidah seseorang itu yg memuja dewa dan menyembah patung2 dengan bacaan2 mentera pemujaan itu?

Lebih berani dan terang- terangan Isteri aktor ini sebenarnya masih lagi penganut Hindu yang menyembah berhala.

Ya.Tanpa menukar agama dan pegangannya beliau berkahwin dan mendapat anak2 hasil dari perkahwinan antara penganut Islam dan Hindu itu.Apakah status sebenar perkahwinan mereka?
Apa pula status anak2 yang lahir itu?q

Lebih pelik.Di dalam kediaman tempat mereka tinggal bersama juga madin terdapat berhala dan tokong sembahyang kerana isterinya masih penyembah berhala!

Agak2nya l kan..malaikat nak masuk ke rumah dia tu? Macam mana status agama yang dianuti anak2 shah rukh khan? Pilih Islam ke atau Hindu agak2nya?
Berdoa sambil masa yang sama sembah berhala? Macam mana tu?

Isu perkahwinan campuran tanpa menukar agama ini bukan hanya berleluasa di India malah Indonesia juga telah lama mengamalkannya.Ada juga yg tanpa segan silu murtad kerana mengikut agama suami si penganut Kristian.

AJARAN MANA sebenarnya yang membenarkan perkara seperti ini berlaku? Mazhab Islam yang mana membenarkan seseorang islam berkahwin dengan golongan kafir ini tanpa menukar agama ?

Kenal dengan Aamir Khan? Bagaimana pula dengan Salman Khan? Apakah gelaran 'khan' dihujung nama itu cuma hiasan semata2.atau mungkin gelaran kebedaran untuk menunjuk2 tentang keturanan ' Khan' itu semata2.

Tentu korang dah tengok filem di bawah ni kan? Salman yang juga penganut islam berlakon sebagai penganut hindu.penyembah dan pemuja dewa?


Apa sebenarnya yang lebih membimbangkan selain daripada orang yang mempermainkan agama?

Bajrangi bhaijaan

Moga2  'wabak' merbahaya ni tak menular ke negaraku tercinta Malaysia.Kalau tidak..huru haralah satu Malaysia!

Banyak pula anak tak sah taraf dan kes2 khalwat yang nantinya menggusarkan dan memeningkan kepala penguatkuasa agama.

Ialah.nak kata tak kahwin dah kahwin.tapi kahwin pula ikut adat dan agama lain.macam mana ya? Orang melayu  islam kahwin digereja.oleh paderi pulak tu.dapat anak siap baptis oleh pihak gereja.anak tu islam mix kristian lak ya? Hancur2.

Moga2 jauhkanlah dari kita semua.

7 selfie face yg korang selalu buat?? ke

Sapa sini suka Selfie? Put Up your hand! hahaha..

Tak kisah la korang tu comel ke, tak ke kan? tapi kalau dah selfie bukan2 tu..Annoying okey? Rasa macam nak tampar je laju2 muka tu.Kwang3X..kejam tak?

Ce tengok, kat tangga berapa tahap annoying selfie yang korang selalu  buat tu?




  Pig Nose Pose

# (1) Yang nie muka mintak pelempang.Rasa nak lempang je lelaju.Selaju 150km/j !!


                                                                'Sama tak kami?'



Dog Face

# (2)Yang nie kalau tak kena tempeleng, I bagi Kickboxing.Haiyakkkkk!!amek kau.

dog face

'Cute tak kalau macam ni?'



Cow Tongue

# (3)Macam x wujud je nama ni.Kwang3x tak pe tapi ce tengok gambar kat bawah ni? serupa ke tak ek? Rasa macam nak kerat2 je lidah tu buat Sup Lidah!


cow tongue

'La..Lidah lembu rupanya!'




Monkey Face

# (4)Mawas pun Mawas lahh..Yang ni comel gak..Macam siapa yer?

monkey face

'Alo2x..so adorable'



Donkey Face

# (5)Yang nie tayang gigi macam Donkey.Tambah bunyi..Eeeeokkk..eee..okkk!!

donkey face

'We're the hottest in town!'



Duck Face

# (6)Yang nie pulak muka acah2 comey.Ingatkan ada rupa Angelina Jolie tapi..macam Anjing Lina Juling !!

duck face

                                                                  Siapa lagi comel?Itik ke orang?



Fish Face

# (7)Cute? Awww..huhu.Ini ikan Buntal Okey.Bahaya tau! Duri dia beracun.

fish face

'Rasa Comel?Pikir balik ye'



p/s:post ni tak ada kena mengena dengan yang masih hidup atau yg telah lama mati.ini khas untuk peringatan diri aku sendiri.Kalau ada yg termakan cili rasa pedas tu rasakanlah sendiri! hihi:Don't get it wrong okeyh? Islam Itu Sederhana, jd bersederhanalah.Don't get over!! peace :)


SPECTRE 007 - Berhantu!

Al kisah..semalam pergi late night movie.James Bond 007-Spectre.

James bond 007


Tak tahu la kenapa rasa 'kureng'.Ntahlah..rasa hambar je..Dalam pejalanan balik rumah duk membebel je kat hubby.Tapi hubby tak komen apa pun.Cuma satu je dia cakap.

pelakon pompuan dia tua. Pastu heroin tu  cam tak matang? Kuang3X. Ada2 je la..

I tengok watak James Bond tu sendirik pun macam tua.Kah3..Bukan apa..nampak cam klasik sket. Rasa mcm penah tengok hero filem ala-ala james bond ni badan tegap, tinggi, pastu nampak moden.Ni macam retro classic james bond je.Hoho.

Okeylah..not bad.Bolehlah you all tengok. Hm..tak banyak konflik.Tak terlalu banyak action yang make me interesting. Perjalanan cerita macam agak liner.Tak ada kejutan bagi I. Boleh teka mesti ada orang dalam  yang bersubahat dengan organisasi luar untuk manipulasikan organisasi tu.

Dari awal lagi dah rasa lain macam dengan watak yang digelar 'C'. Rupanya memang betul 'C' ni adalah rakan komplot.Cuma yang membuatkan penonton rasa tertanya-tanya siapa dalang sebenar dalam organisasi yang dinamakan 'Spectre' ni??

Ingatkan Alien.Sebab awal2 tengok gambar sotong kurita menari bagai.Kikiki.Rupanya makhluk biasa gak..Manusia.Hahaha. Sotong kurita tu Simbolik di sebalik organisasi rahsia yang bertindak nak manipulasi perisikan dan melumpuhkan organisasi perisikan sedia ada yang dianggap ketinggalan zaman.

Kalau korang nak tahu lebih lagi..kenalah pergi ke panggung wayang.Panorama dalam filem tu best oo..Mexico city, Austria, London..banyaklah tempat2 menarik dan venue menarik.


mexio

dead festival mexico

007 scene

hospital 007

scenen bond in heli


Le' American' ha..ni pun interesting jugak! kenalah tengok eh!!

Tapi yang paling  BERHANTU untuk I ni..Lagu Tema filem ni! Fuh.. dah terjatuh Cinta pulak rasanya dengan lagu dia yang mendayu-dayu tu..

Cer Korang dengar sendirik!

video

'Writing on The Wall ' by Sam Smith - ( James bond 007 )
 
I’ve been here before
But always hit the floor
I’ve spent a lifetime running
And I always get away
But with you I’m feeling something
That makes me want to stay

I’m prepared for this
I never shoot to miss
But I feel like a storm is coming
If I’m gonna make it through the day
Then there’s no more use in running
This is something I gotta face
If I risk it all
Could you break my fall?
How do I live? How do I breathe?
When you’re not here I’m suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
For you I have to risk it all
Cause the writing’s on the wall
A million shards of glass
That haunt me from my past
As the stars begin to gather
And the light begins to fade
When all hope begins to shatter
Know that I won’t be afraid
If I risk it all
Could you break my fall?
How do I live? How do I breathe?
When you’re not here I’m suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
For you I have to risk it all
Cause the writing’s on the wall
The writing’s on the wall
How do I live? How do I breathe?
When you’re not here I’m suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
How do I live? How do I breathe?
When you’re not here I’m suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
For you I have to risk it all
Cause the writing’s on the wall