Book Donation For Nilam Programme


Book Donation



Hi Everybody!!!
Assalamualaikum w.b.t

Salam Mesra, Salam Sayang.
How are u today?
Hopefully we're all fine & happy with family.

Actually , I ada sedikit permintaan. Kepada Para Blogger yang Baik Hati, I nak minta pertolongan untuk war2 kan dan hebahkan mengenai Program Book Donation I ni.

Book Donation ni dianjurkan bersempena memenuhi keperluan anak2 remaja lingkungan umur 13- 17 tahun (menengah rendah dan atas) untuk Program Nilam, iaitu Galakan Budaya Membaca.
Jadi, kepada rakan2 Blogger sekalian, I dengan rendah hati ingin memohon pertolongan untuk menghebahkan program Book Donation ini kepada sahabat handai rakan taulan adik beradik tuan puan sekalian yang mempunyai buku2 terpakai yang sudah tidak mahu disimpan lagi untuk didermakan kepada anak2 ini.

Antara Kategori Bahan Bacaan Yang Boleh didermakan Termasuklah:

1) Majalah Berkonsepkan Pendidikan (Asuh, Fikrah, IQ, IT dlln)
2) Novel Genre Remaja (Yang Positif dan memberi Tauladan)
3) Buku Cerita (Bersesuaian dengan umur remaja)
4) Buku Rujukan PT3 dan Latih tubi (Tingkatan 1-3 PT3)

Kalau tak pasti sila tanya/ hubungi I di blog atau email.

Kawan2 Blogger boleh copy post I ni dan Banner di bawah, sharekan di wall masing2. Marilah sama2 beramal dan tambahkan saham akhirat. Mudah-mudahan budak2 ni nanti dapat memanfaatkan buku2 yang disumbangkan dan menambah ilmu pengetahuan.


Macam mana nak derma? Boleh hantar by post atau pun kalau sekitar Lembah Kelang boleh PM alamat mungkin kita boleh arrangekan perjumpaan untuk kutip buku tu. TQ All.



Salam Sayang,





10 comments:

  1. nanti sha share post ni ye :D

    BalasPadam
  2. insya allah i akan repost entry syifa nih

    BalasPadam
  3. Wahhh, menarik ni. InshaAllah nanti i repost okey. May Allah reward your kindness. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. http://solehahgirlz.blogspot.my/2017/03/book-donation-for-nilam-programme.html

      Padam
  4. salam...rietta ada beberapa buah buku latih tubi yang belom digunapakai....mohon emeilkan details utk rietta proceed penghantaran di henrietta3312@gmail.com...tq...

    PS: salam perkenalan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks rietta..Buku dah selamat sampai..tq very much !

      Padam
  5. waa'laikumussalam. majalah asuh kat rumah dah rabak digigit tikus 😭 takda rupa majalah dah

    BalasPadam