Sabtu, 9 Mei 2015

Buah tangan dari Kelantan,Kuala Kangsar dan Lumut Perak.

Hai semua.You all sihat? Hopefully ok..hm, pergi mana 1 Mei lepas.Ha..walaupun dah basi tapi nak jugak cerita.huhuhu

Tapi before that, u all ada baca tak surat khabar baru2 ni? Banyak betul 'KEJADIAN' DEKAT Malaysia ni kan? Okey 1st pasal Kes MYVI di JLN DUTA. Ha.. mesti semua maklum kejadian ni kan.

Actually, Kes ni dah Ala2 nk tiru Fast & Furious 7 lak kan? Budak muda memang macam tu..Tapi muda ke kalau dah boleh jadi mak orang tu? hmmm ntahla.Manusia memang tak lepas daripada kesalahan dan kelalaian..

Second one..You all ada baca paper or tgk tv tak pasal Kes Guru sekolah rendah Agama (lelaki) tikam pasangan yang juga bakal isterinya? Hm.. katanya tak tahan desakan bakal isteri yang ajak kahwin???

Third one yang pasal tunang jugak (lelaki) yang tolak pasangannya dari jambatan Di Cyberjaya.Boleh lak siap ada nota bunuh diri pasal desakan hidup & Along BAGAI!! tak memasal mati pempuan tu.

Kes kedua2 di atas ni pasangan (tunangan) perempuan tersebut masih muda iaitu lingkungan 20-an. Lelaki muda cepat gila eh? ikut sangat perasaaan!! macam tak ada pegangan.Balik pada entri yang I penah tulis dalam blog ni jugak pasal SAKIT MENTAL!!

EH, LARI TOPIK LAK!!

Ha..1 Mei ritu I berkonvoi satu family reramai, sedara mara  Dari KL -->Terengganu-->Kelantan--->Gerik-->K.Kangsar-->Lumut.

Haa..mujurlah cuti sampai hari Isnin..Tapi balik je pakat semua DEMAM.Kikiki!! Ha..ni belanje sikit gambo.Tapi ni gambo dari HP.Gambo lain semua kat Kamera Canon x copy lagi..huhu malasnyer la..



Stoptepi lampu isyarat pun nak amik gambo? parah..


Tengok signboard dia..memartabatkan tulisan JAWI.


Apa dahh..signboard pun nak amik gambo.Hihi. Tulisan jawi tu.. 
kat kelantan je ada.


Ni gambo permandangan dari dalam kereta yang I dapat capture by HP.
Panas terik kat Kelantan time ni..

Kedai makan dekat Sayong,Perak.


Ni kawasan depan Homestay yang kami duduk.Homestay belakang asrama sekolah.


ni homestay kat kelantan.Bagus khidmat dia.Ada air cond tiap bilik, kemas, bersih, 
bilik air dalam bilik.Dapur, ruangtamu, semua okeylah untuk family.


Berhenti nak cuci mata je konon, last2 tapi shopping gak huhu..


Pasu2 dekat Perak.Labu sayong banyak sini.


Ha..ni semua Barang I sahaja dari Lumut & Kelantan ..kikiki


Batik ni beli dekat Butik Halimah dektat Kota Bharu Kelantan.


Ni hasil tangkapan I dekat Perak. Yang merah tu tabung, 
belakang tu lampu tidur ,dengan periuk claypot.


Dapat gak beli Toto comforter kat  Kelantan.Tapi tak puas hati kena tipu beli keropok cakap 1KG rupa kena tipu tak sampai 1KG pun.Bengang betul..

Masa dekat tempat labu sayung tu rasa nak beli je tempayan besar2 tu,hias kat taman pun cantik,kalau u all nak buat lanskap taman kan, letak lampu2 dari clay, lepas tu tepi kolam letak labu besar, ada pokok teratai,telepok, air pancut..cantik taman u all!

Masa tengok batik dekat kelantan rasa nak borong banyak2..tapi huhu..nanti lari bajet lak.beli jela satu..ilangkan kempunan.hahah!!

Family n sedara I lagi banyak borong barang dari I.Huhu.Sampai tak muat2 kete.Bayangkan pakai MPV pun full!! kiki.

K,tu je untuk cuti2 Malaysia 1 Mei lepas.huhu..tata!!


4 ulasan:

  1. salam ..kak bila .. sy fllower ke 302... :)
    http://www.mamanau89.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. seronoknya dia jalan jalan makan angin :)

    BalasPadam
  3. wahhh, bestnya jln2. sy pun suka gak jln2 lawat negeri org. alhamdulillah, dah jejakkan kaki ke kuala kangsar. insyaAllah, klate plak lps ni :)

    BalasPadam