✿Teknik dapatkan kening yang sesuai dengan bentuk muka (tanpa cukur)Langkah 1. Kenal pasti bentuk Kening dan Muka.
 Muka anda berbentuk apa?  Bagaimana pula dengan kening? Adakah seimbang? Terlalu Berserabut? Kening lebat? Atau seolah2 tak berkening kerana bulu kening nipis dan halus?

Langkah 2.Ukur Kedalaman Kening.
Dalam usaha untuk membentuk kening anda, anda perlu untuk mencari bentuk yang optimum, dan titik permulaan adalah dahi anda. Pegang pensil kening ke muka anda supaya ia mewujudkan garis dari tepi lubang hidung anda ke sudut bahagian dalam mata anda. Hujung berus yang akan sampai tempat di mana dahi anda harus bermula. Ulangi di sisi lain.Tandakan  dengan pensil kening. Bulu kening yang keluar garisan.

Langkah 3.Cari Hujung kening anda
Sekarang pegang pensil supaya ia mewujudkan garis dari tepi lubang hidung anda ke sudut luar mata anda. Hujung berus yang akan sampai kepada tempat di mana kening anda patut berakhir. Ulangi di sisi lain. Tandakan dengan pensil kening. Bulu kening yang keluar garisan.


Langkah 4: Guna Gam / concealer
Jika kening berserabai dan tak teratur, sikat dahulu dengan berus kening.Ratakan gam / concealer untuk ratakan dan sekatakan kening.

Langkah 5: Guna Pensil lukis kening.
Jangan lupa guna pensil lukis kening anda bagi kening yang sedikit, dan bentukkan kening mengikut garisan kening yang ideal berdasar kan panduan di 2 dan 3.

Langkah 6: Guna Maskara.
Sapu maskara pada kening bagi menampakkan ilusi kening sebenar.

 Selamat Mencuba!!


Ohoiii..tiru macam kening saya!!"Please Click On Me To Close This Window ! "


Google+ Badge

COMMENT

recent posts