Sambutan Hari Sains dan Matematik

Assalamualaikum w.b.t
Semoga semua sihat2 belaka. Blogger yang comel2 dan kiut miut kat luar tu.

Hari ni I nak cerita pasal Hari Sains dan Matematik yang diadakan di sekolah I pada 29 Mac yang lepas.

Antara aktiviti yang diadakan pada hari ini adalah :

*Save the Egg
*Hologram
*Bridge Competition
*Roller  Coaster

Sains Matematik


Cuba tengok gelagat anak-anak ni sewaktu sesi berlangsung.Ada macam-macam ragam. Bermacam kerenah.Tapi semangat dan kreativiti tu harus dipuji.

Bridge Competition

Bridge Competition

Bridge Competition


Bridge Competition


Bridge Competition




Bridge Competition

Bridge Competition

Bridge Competition

Gambar2 sekitar aktiviti bridge competition berlangsung.Berwarna warni kan?

Roller Coaster

Roller Coaster

Roller Coaster

Roller Coaster


Roller Coaster

Roller Coaster

Roller Coaster

Roller Coaster

Roller Coaster

Ini pula aktiviti Pembinaan Roller Coaster.Kreatif betul budak2 ni nampaknya..kan? 

Save the egg

Save the egg

Save the egg

Save the egg

Save the egg


Save the egg


Aktiviti 'Save the Egg' .Telur diikat dan dibalut pada payung terjun dan kreativiti diperlukan untuk memastikan telur tak pecah.

Di bawah ini pula gambar2 sekitar aktiviti Hologram dijalankan.Hologram dibuat dalam makmal sebab nak guna tempat gelap.

Hologram

Hologram

Haa..yang ini pulak sesi untuk guru2..guru lelaki yg terlibat dalam 'Save the Egg'

Cikgu Sporting

Cikgu Sporting

Cikgu Sporting

Cikgu Sporting

Cikgu Sporting

Cikgu Sporting

Cikgu Sporting

Cikgu Sporting

Haa..sporting kan cikgu2 ni? Macam2 gaya ada.So..macam mana? Agak2nya adakah mereka ni berjaya 'Save the Egg?'


Salam sayang,


Book Donation For Nilam Programme


Book Donation



Hi Everybody!!!
Assalamualaikum w.b.t

Salam Mesra, Salam Sayang.
How are u today?
Hopefully we're all fine & happy with family.

Actually , I ada sedikit permintaan. Kepada Para Blogger yang Baik Hati, I nak minta pertolongan untuk war2 kan dan hebahkan mengenai Program Book Donation I ni.

Book Donation ni dianjurkan bersempena memenuhi keperluan anak2 remaja lingkungan umur 13- 17 tahun (menengah rendah dan atas) untuk Program Nilam, iaitu Galakan Budaya Membaca.
Jadi, kepada rakan2 Blogger sekalian, I dengan rendah hati ingin memohon pertolongan untuk menghebahkan program Book Donation ini kepada sahabat handai rakan taulan adik beradik tuan puan sekalian yang mempunyai buku2 terpakai yang sudah tidak mahu disimpan lagi untuk didermakan kepada anak2 ini.

Antara Kategori Bahan Bacaan Yang Boleh didermakan Termasuklah:

1) Majalah Berkonsepkan Pendidikan (Asuh, Fikrah, IQ, IT dlln)
2) Novel Genre Remaja (Yang Positif dan memberi Tauladan)
3) Buku Cerita (Bersesuaian dengan umur remaja)
4) Buku Rujukan PT3 dan Latih tubi (Tingkatan 1-3 PT3)

Kalau tak pasti sila tanya/ hubungi I di blog atau email.

Kawan2 Blogger boleh copy post I ni dan Banner di bawah, sharekan di wall masing2. Marilah sama2 beramal dan tambahkan saham akhirat. Mudah-mudahan budak2 ni nanti dapat memanfaatkan buku2 yang disumbangkan dan menambah ilmu pengetahuan.


Macam mana nak derma? Boleh hantar by post atau pun kalau sekitar Lembah Kelang boleh PM alamat mungkin kita boleh arrangekan perjumpaan untuk kutip buku tu. TQ All.



Salam Sayang,





Shopping di 3nurulscollection

Assalamualaikum. Hai Semua!!

Korang sihat?? Hari ni nak sharekan tentang Shopping Kain Pasang. Korang dah Buat Baju Raya?
Kalau belum, inilah masanya!!

Cuba scroll Page FB 3nurulscollection :
Manalah tahu ada yang berkenan di hati .haha !!

3nurulscollection Webpage:


3nurulscollection


Okey. Ni instagram Page ni Kalau rajin nak cuci mata, 3nurulscollection

3nurulscollection

IMPAK J REVOLUSI ??

Assalamualaikum w.bt.
Sebenarnya lama dah nak update terlupa n terbusy lak.

Nak dijadikan cerita, akibat kemurungan yang melanda dan kesedihan selepas tak dapat buat IUI hari tu, My hubby memujuk dengan tawaran shopping di Festival City KL. Demi hilangkan rasa sedih tu, gagah jugakla ke Festival City Mall

Pusing2 dalam mall, sempatlah jugak bershopping ala kadar di Guardian, Shopping apa? Ni hah dua ketul benda Alah kat bawah ni je pon hah.. Silkygirl BB Cushion & Nano White awakening snow wash .Stok pencuci muka dah abis.Wajiblah refill kan?

Nano white


Then jumpa lak kasut diskaun 50 percent.Saiz muat2 lak tu. Apa lagi. Wajiblah beli kan?
Huahaha.Walaupun baru lepas borong 4 pasang wedges online minggu lepas.

Summit Shoe

Okey berbalik pada Tajuk kat atas. Sebenarnya nak story pasal Filem J Revolusi yang aku tengok kat Pawagan baru-baru ni. Aku kan memang tak tengok filem melayu.Tapi nak buat macam mana. Tak ada pilihan time tu .Hubby pon cadangkan filem tu.I pon follow jela.

Actually I tak ada komen apa2. Seriously, selalunya lepas kuar pawagan I akan pot pek pot pek dekat my hubby pasal filem yg kitaorg tengok tapi that day, memang I have no comment!

J Revolusi


I bermurah hati bagi 4.5 bintang. Why? Becoz it different. A little bit like Polis Evo but tak sama sangat la. Sentuhan filem melayu yang pertama kali nya I rasa tak terlalu mendedahkan elemen dan unsur2 negatif, secara keterlaluan, tak ada pengaruh tidak sihat, lebih elemen kekeluargaan, impak positif lebih besar tarikannya dan BRAVO!

Izzara Cantik

Padanlah kutipannya pun boleh tahan. Tahniah! Ingatkan Penerbit Filem kat Malaysia ni tak ada yang Hebat rupa2nya boleh pun Buat filem yang berfaedah dan bermanfaat. TAk rugipun kalau tak tayang adengan jaul dadah, jual betina, hisap ganja, seks bebas ,rogol bagaikan? Memang tak rugi pon kalau adengan kotor macam tu tak ditayangkan, langsung tak rugiiiii!!

Tahniah pelakon J Revolusi! Jalan cerita pon masih boleh diterima logik akal  dan tak merapu2. Sentuhannya memang mantap. Farid Kamil pegang watak Andra dengan berkesan. Filem ni ala2 hollywood.

Ala2 drama kepolisan yang selalu I tonton kat TV versi cina yang selalunya dibintangi Jacky Chan , Andy Lau bagai. Depa kalau berlakon memang mantap.

Okeyla.Not too bad kan, untuk Industri filem kita. Moga lepas ni banyak lagi filem2 yang beri impak positif terhadap anak muda dan remaja kita di Malaysia ni akan dihasilkan oleh pengarah2 kita yang berbat. Tahniah K!

Nak tukar templates

Hai, u all.. boring la tgk templates sendirik. Rasa nak tukar yang lain.

Kalau tgk yang sama je mestilah boring kan? sapa ada templates free yang georgeos nak bagi i?
huhu..nak free aje, kan?

cuba google kot2 dapat inspirasi .Manalah tahu ada yg berbesar hati n murah hati nk bagi kat i.
Korang buat apa ya? ce story sikit?

I ni namanya je cuti tapi.. berbakul2 baju nk dobi, nk lipat bagai. rumah pon nak kena touch up, dah tunggang langgang.Sakit mata nengok, maklumlah, hari biasa berkejaran pi keje.

Pg pagi kekadang balik dekat tengah malam, sad story.. demi sesuap nasi..Ya allah semoga rezekiku diberkati!

TTC Journey

Haii..salam sayang n rindu..

Moga korang bloger2 cute sihat2 belaka.
Sedih sebenarnya.
Sepatutnya aku menjalani IUI tapi apa boleh buat..belum rezeki.

Inilah rupa ubat yang aku suntik kat perut hari2 *sakitnyee😭😭

Selepas ambil Folliculin 75 iu setiap hari, selama 7 hari berturut2, dan buat TVS,Ovari aku Over react pada Dos ubat yang diberi.

Hm.. kedua2 tiub ada banyak sangat Folikel. Rata2nya besar.Terlalu banyak! Sister tu cakap. Nurse yang duduk sebelah dia pun terkejut. Hm.. nampaknya cycle kali ni tak dapat diteruskanla..pujuk aku dalam hati.

sedih. Tuhan je yang tahu.

Itulah..siapa suruh terlalu berharap.
Doktor tak boleh nak teruskan prosedur IUI sbb sekiranya terjadi juga proses tersebut akan membahayakan dan wujud risiko pada ibu dan bayi nanti. Yelah, kalau semua folikel tu pecah dan ovum berjaya bersenyawa nanti kemungkinan untuk terbentuknya kelahiran kembar lebih daripada 3 adalah besar dan risiko keguguran juga boleh berlaku.

Tambahan lagi doktor bimbang tahap kesihatan ibu dan bayi nanti akan terjejas disebabkan terlalu banyak bayi yang terhasil. Cuba bayangkan kalau 5 biji ovum berjaya disenyawa serentak dan membahagi dua pula. Gila nak ada 10 orang kembar???

Scan Folikel

lebih kurang gini lah rupa scanning image folikel aku kat screen

Bahaya kata doktor.Lagipun, kalau terbentuknya kembar lebih daripada 3 sekalipun tak semestinya semua akan survive.begitu juga dengan ibu. Malah sekalipun berjaya survive akan memakan belanja yang besar untuk membesarkan 10 orang kembar atau lebih mungkin??

Doktor terkejut lepas scan TVS dan harap aku tak terkena OHSS. Nurse pon tanya aku, ada simptom2 macam kembung, atau sebagainya tak? Biasa lah, kalau terlebih react, mungkin akan terkena OHSS. Fikir nurse tu agaknya.

Ntahla. setakat ni aku ok lagi,harap semuanya baik2 belaka.Aminnn..

Nampaknya kena cuba cycle lain nanti.Doakan aku.Yang baik2 sahaja..TQ! :p

Bersawang blog

Hai assalamualaikum.

Lama sgt rasanya tak mengupdate blog.bersawang dah.

Tahun baru ni agak busy. Maklumlah. Awal tahun ni macam2 nak diuruskan. Jadi guru kelas tingkatan 3. Uruskan anak2 tu sekian. Urusan keceriaan kelas.kebajikan kelas. Pendaftaran peperiksaan pt3. Urusan sbg setiausaha panitia Math. Penyelaras peperiksaan dan Pbs tgktn 1. Guru Persatuan badan beruniform , Ajk itu ajk ini, dan mcm2 urusan lagilah.

Btul2 memeningkan kepala.Tak cukup tangan dibuatnya.Sampaikan bawak juga kerja2 ke rumah.Hatta bercuti pon bawak kerja bersama.

Hmm.masa tidur? Xusah cakaplah. Tidur lima minit.terjaga teringatkan hal anak2 murid. Terus settlekan tanda buku.tanda modul. Terlelap kejap waktu ptg teringat pula ada lagi murid yang belum jelaskan yuran. Ada lg yg belum lengkapkan data peribadi di borang maklumat pelajar.

Malamnya karang nak tidur teringat pula pada kelas esok hari.sudah sediakah bahan pengajaran. Teringat pula laporan mesyuarat tempoh hari dah siap kah? Teringat lagi tentang kelas pula. Keceriaan dan hiasan kelas belum lengkap lagi.

Aduhh kadang2 seminggu hanya beberapa jam je lena tidur selebihnya otak berfikir tentang kerja dan kerja dan kerja dah la masa n jarak pjalanan dr rumah ke skolah sejam lamanya.kadang2 nyaris terlelap ketika memandu sbb keletihan..

Nasib badan