Blog Syifa: Segment & Review
Memaparkan catatan dengan label Segment & Review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Segment & Review. Papar semua catatan

Ahad, 22 April 2018

Pemenang Birthday Giveaway November

April 22, 2018 3
Pemenang Birthday Giveaway November
Alhambdulillah..dapat jugak cari Pemenang.Tahniah kepada yang terpilih jadi Pemenang Bloglist November 2017.

Pertama sekali nak minta maaf banyak2 kerana terlalu lewat mengumumkan pemenang.Bukan disengajakan tapi disebabkan masalah2 yang tak dapat dielakkan ditambah lagi dengan kesibukan yang melanda.

Berjuta2 maaf diucapkan.

Nama-nama pemenang akan diumumkan tak lama lagi diharapkan peserta dapat bersabar, dan proses pengeposan dan menghubungi pemenang akan dibuat secara berperingkat-peringkat. 3 pemenang akan diumumkan secepat yang mungkin.Nantikannya!


Ahad, 31 Disember 2017

Birthday Giveaway November

Disember 31, 2017 23
Birthday Giveaway November
Assalamualaikum w.b.t
Sempena Bulan November yang comel macam empunya bulan kelahiran ini, (hahahaa) I nak melancarkan (wah wah wah..) melancarkan? kempen pilihanraya!

Merepek lak! BUKAN kempen pilihanraya okey?Ii nak 'melancarkan' Segmen Giveway yang pertama2 kalinya buat julung-julung kalinya sepanjang I jd blogger.Ha.. 1st time sepanjang 2014-2017 ni!






Ahad, 19 November 2017

Cari jodoh

November 19, 2017 3
Cari jodoh

Anda masih keseorangan? Sedang mencari teman hidup? Bina profil secara PERCUMA di Baituljannah.com, sebuah laman web PATUH SYARIAH yang membuka peluang untuk anda bertemu calon pasangan sejati yang dicari. Jadi salah seorang daripada puluhan ribu calon yang sudah mendaftar. Bersama-sama kita berdoa semoga segala urusan dipermudahkan serta diberkati. Sebarkan berita gembira ini.
.
Klik di sini untuk mendaftar:
.
Anda berasa bimbang dengan keselamatan privasi anda? Jangan bimbang kerana:
1. Nama, nombor telefon dan emel anda adalah dirahsiakan dan tidak dipaparkan di profil anda.
2. Sistem anti-SEO. Enjin carian seperti Google dan Yahoo tidak dapat mencari akaun anda.

3. Baituljannah.com mengawasi sebarang bentuk spam.

DAFTAR SEKARANG di:Baituljannah


Sabtu, 21 Oktober 2017

BLOGLIST NOVEMBER ZAFIRAH

Oktober 21, 2017 5
BLOGLIST NOVEMBER ZAFIRAH
Assalamualaikum blogger.Ha..kali ni I nak cerita pasal segmen Bloglist November oleh Blogger Zhafirah Nazri
Mudahnje cara nak join.jom tengok.KLik gambar untuk join.

  1. buat satu entry bertajuk "Bloglist November 2017"
  2. tempekkan banner , dan backlink ke entry ini
  3. follow blog ini bagi yang belum follow lagi. 
  4. tekan link [ ini ] [ INI ] , tunggu sehingga habis loading .
  5. publishkan entry anda , dan komen link entry anda di ruangan komen 

Khamis, 19 Oktober 2017

Blogwalking CUTI SEKOLAH bersama cikgu ayu

Oktober 19, 2017 4
Blogwalking CUTI SEKOLAH bersama cikgu ayu
Hai, Assalamualaikum w.b.t


Blogger cikgu Ayu ajak blogwalking tu.Jom semua

syarat2 nyer :
1. tajuknyer SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama cikgu ayu
2. gam kuat2 banner comel diatas dan linkkan ke entry ini ye
3. kalau kawan2 nak tag rakan-rakan blogger yg lain pun boleh...tak tag pun takpe...hehehe
4. siap....gam kuat2 kat ruangan komen kat bawah...hehehe

 segmen ni berlangsung..hingga hariAHAD 22/10/2017 jam 10.00 malam

Ha..apa lagi jomlah kita memeriahkan lagi !!


Jumaat, 28 April 2017

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

April 28, 2017 9
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my
Hah, siapalah terpilih lagi ni ..K, nak review pasal >> Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my


Copy dan klik banner untuk penyertaan:

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Giveaway akan tamat pada 11.59 malam 1 Mei 2017.


Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict


Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.
Syarat-syaratnya :
1. Follow blog Oumemoria.my Add To Circle Google+ Hafiza AizZawa dan Like FB Ourmemoria Blog
2. Buat entri bertajuk Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my.
3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

Segmen Bloglist by Saghah

April 28, 2017 6
Segmen Bloglist by Saghah

syarat yang diletakkan:
1)) Follow blog
2) Tekan like
3) Buat satu entry bertajuk "Segmen Bloglist by Saghah"
4) Copy banner di atas dan letak dalam blog. Jangan lupa BACKLINK ke entry ini ye.
5) Hantar link penyertaan blog anda di comment entry ini
Dah. Tu je.
And lagi satu. Ada hadiah misteri untuk TOP REFERRAL tau. So, trafik entry blog mana paling tinggi akan terima hadiah misteri dari sarah. Selamat bersegmen and goodluck!


Isnin, 3 Oktober 2016

Birthday Giveaway by KasihkuAmani.

Oktober 03, 2016 16
Birthday Giveaway by KasihkuAmani.





Syarat Penyertaan:
1. Mestilah blogger di Malaysia.
2. Sila follow blog KasihkuAmani.
3. Buat satu entry dengan menggunakan tajuk Birthday Giveaway by KasihkuAmani.
4. Letakkan banner pada entry.
5. Banner hendaklah dibacklink ke sini.
6. Link penyertaan/url blog hendaklah ditinggalkan di kotak komen ini sahaja.

7. Pemenang akan dicabut oleh Sha dan juga Suami. 


Hadiah Untuk Pemenang
Sebuah Novel X 4 orang pemenang
(Hadiah akan ditambah bergantung pada penyertaan)


Tarikh Giveaway : 01 Oktober 2016 hingga 30 November 2016
Pengumuman Pemenang : 01 Disember 2016
Tempoh Menuntut Hadiah : 01 Disember 2016 hingga 7 Disember 2016

Segment Jom Exchange Link

Oktober 03, 2016 4
Segment Jom Exchange Link

Jom Join Segmen Exchange Link oleh :mellyacrayola


 Blog Melya



Simple je segmen pertama MC, Jemput meriahkan ye. Kalau dapat sambutan, Insya Allah Mellya akan sediakan 2 hadiah misteri untuk 2 peserta bertuah ! Hint hadiah misteri ni akan diberitahu dari masa ke semasa. hehe

Syarat penyertaan:
Follow Blog Mellya
Like page (Tekan di header)
Follow Twitter | Instagram
Klik iklan yang ada
Create entry bertajuk "Segmen Jom Exchange Link by Mellya Crayola"
-Sertakan link FB/Twitter/Instagram/ dan lain-lain yang korang nak diterjah-

Jom support , boleh tambah kenalan juga ^^


Anda mungkin meminati:



Sabtu, 25 Jun 2016

Pencarian Bloglist Bulan Julai Blog Aina

Jun 25, 2016 11
Pencarian Bloglist Bulan Julai  Blog Aina
Hai,

Ni adik kita ni ada buat pencarian Bloglist. Kepada yang berminat nak join Klik Banner kat bawah ye?

Blog Aina



Jom meriahkan jom jom?

Syarat simple je.



1)Follow blog Aina

2)Buat entri bertajuk "Pencarian Bloglist Bulan Julai" 

3)Copy banner diatas dan backlink kan ke entry ni.

4)Tinggalkan link entry anda pada ruangan komen dibawah

5)pstt Jangan lupa klik2 iklan nuffnang yang ada kat blog Aina niem..


=TARIKH TAMAT:30/6/2016=

*10 PESERTA YANG BERTUAH AKAN DIMASUKKAN KE DALAM BLOGLIST AINA SELAMA SEBULAN



Best baca:

Rabu, 30 Mac 2016

Cenderahati SIs JM

Mac 30, 2016 12
Cenderahati SIs JM
Assalamualaikum.
Semoga semua sihat walafiat
Baru2 ni dimaklumkan Sis JM ada cenderahati untuk pengunjung blognya.
Serius x tahu i adalah salah seorang penerimanya
Anyway.Thans a lot to Sis JM.




Ha..Fridge Magnet dari Korea ni dah selamat pun mendarat di Fridge I bersama2 dengan koleksi FM yg lain.

Gambar bunga Sakura yang mekar berkembang. 
Terima kasih skali lg Sis JM. Lain kali boleh bagi lg ahehehe
..





Ahad, 11 Januari 2015

Liebster Award

Januari 11, 2015 9
Liebster Award
Ada cik Adik ni Tag I lah. Katanya Libster Awards.I pun tak tahu natang pekebenda tu.Tapi tak apela.Hari ni bermurah hati nak jawab Question yang bebanyak tu.Actually cik adik ni la yang TAG I tu: Kemma Cimot (haa..nanti kau!!)~~* just joking.




 Ini pulak syarat2nya:

-Mention the person who nominated with link
-Answer the questions
-Nominate other blogger
-Create the questions
-Notify your nominate


Ni soklan yang diberikan cik Hikma kita ni:

1. apakah perasaan anda bila anda ditag oleh saya hehehe ?
    Bengang giler..(hehe gurau)~~ tak  ada perasaan.

2. mesti ada crush kat sesiapa kan ? haa siapakah dia tu ?
    My Hubby

3. teka teki : describe hari ini dalam lima huruf
    Havoc

4. adakah anda solat penuh semalam ???????
Yup! Of Course!!

5. anda rasa soalan-soalan saya mengaibkan anda ? haha jawab dengan jujur ye
Not at all

6. last song you listened to
 Beribu Sesalan by Jacklyn Victor, Ning Baizura and Sheila Amzah

7. apa pendapat anda tentang blog hikma ? hehe
Nice

8. semalam anda mimpi pasal apa ?
Laki I nak kawin lagi!!!

9. hikma dah tak tau nak tanya apa . korang rasa hikma patut tanya apa ? (hahaha boleh pulak)
Tanye je la pape

10. bagi satu link contest/giveaway/segmen yang anda join (eh dah kenapa ? nak join laa tu . hikma kantoi ahah)
Tak join pun.kiki~~~

11. dah join kemma's huge giveaway ? ( cepat join !!)
Nope.Maybe.(Let me Think first)


Okey.Bahagian paling I suka adalah,lepas dah jawab soklan tu semua I pulak boleh bagi soklankan? Hah.Ni soklan2 I untuk bakal mangsa2 I pulak.




















































Siapa yang kena TAG tu silalah luangkan masa jawab soklan tu ya.Jangan Marah! Heee~~ Tata!!

Budak Monolog     Ariena              MizahLee      Anis
           
 Mimie Ayunie       Shadira               Amirah        Syafiqah Azli


Hazirah                  Ijahhoney           Isma               CikSyiqah

Hidayatul                    CiciHana             Alia              JieNajihah



Senarai blog di tag:

1.http://atelophobia-me.blogspot.com/
2.http://xixibaek88.blogspot.com/
3.http://ijahoney.blogspot.com/
4.http://alianuryasmin.blogspot.com/
5.http://livegraffitistreet.blogspot.com/
6.http://mimieyayuniey.blogspot.com/
7.http://outlanderm.blogspot.com/
8.http://nurizzatiamirah.blogspot.com/
9.http://tanpenshoosetsu.blogspot.com/
10.http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/
11.http://nurhidayatul-asma.blogspot.com/
12.http://cicihana.blogspot.com/
13.http://budakpeliksstory.blogspot.com
14.http://twentytenninefive.blogspot.com/
15.http://cik-shiqah.blogspot.com/
16.http://najihahawanbiru.blogspot.com/

Rabu, 17 Disember 2014

Salam Perkenalan (Taaruf By NKNDY)

Disember 17, 2014 6
Salam Perkenalan (Taaruf By NKNDY)
Okey, frankly speaking.. I ni memang baru je join jadi blogger.So maaplah bebanyak ye kalau sebelum ni ada yang tag2 I ke ajak join segmen ke kalau I buat dont know je.Bukan apa..I cakap tadi. I newbie.Banyak bende tak taw lah kan.So Bila tak taw maka malas pulak tu, jadi buat dont know je la...sorry okey.

Kalau yang simple2 tu bleh la diusahakan tapi kalau rasa cam leceh je..sorrylah.tak join.
K Panjang lak bebel.Ni baru je tadi Cik NKNDY tag I. I mane ler taw bebenda tag2 ni. Pekebenda tuh. Ha nampak tak betapa jakunnya? macam baru keluar gua!

Oleh sebab Cik Bunga Sakura Pula ada tunjuk contoh kat blog dia, maka I pun joinlah segmen TAARUF by NKNDY nih.

Okey ni jawapan pada soalan u tu k?

1 . Your name as in IC

You juz can call me Syifa.

2 . Was born on

Friday, 1986

3 . Hobby

Reading,writing, cooking etc.

4 . Since when you make your blog ?

2014

5 . How many blog do you have ?

1st  Blog

7 . Your favorite surah in quran ?

Al-Kahfi, Al- Mulk, Al-Rahman,Al-Waqiah (easy to remember)

8 . Why that surah be your favorite ?

As I state above and it does have great impact in my life.

9. Are you don't mind to answer my question ?

Nope

10 . Can u comment / critic about my blog ?

Juz a nice & warming heart blog