Halaman

CERPEN : USTAZAH..MU TUNGGU KUPINANG!

Kringggggg!!!kringggg!!!

Bunyi jam loceng di sisi katil bingit menyakitkan telinga.Menyampah betul! Aku kalihkan kepala ke kiri.

Kringggggg!!Kringgg!!

Hishh..memekak betullah jam ni.Kacau betul! Aku nak tidur pun tak senang! Sekali lagi aku berkalih.Kali ini ke sebelah kanan pula.

Bukkk!

Aku telungkupkan muka bawah bantal busuk aku yang dah enam bulan tak berbasuh.Fuhh.. sedapnya dapat tidur lama-lama macam ini.Nikmatnya..

“Alamakkkk..!”

Baru aku teringat.Hari ini hari Isnin.Hari ini hari permulaan.Penentuan antara hidup dan mati aku.Habislah aku kalau terlewat.Tak boleh jadi..memang tak boleh jadi ni!

“Shu..kenapa tak kejutkan akak?” Bengang.Takkanlah tak boleh tolong senior.Junior mesti kena tolong senior!

“Kenapa kak? Selalukan akak bangun lambat?” Tercengang muka mek Shuhaida memandangku.
Alah..,cakap pun tak guna.Bukannya boleh tolong jawabkan kertas Business Management aku pun sekejap lagi!

“Akak ada exam Business Management hari ni!” Aku kelam kabut capai tuala mandi, dan alatan mandian berkejaran ke bilik mandi.

Zashhh!! Sepantas kilat berlari.

“Eh, dah siap mandi kak? cepatnya?”

Nak tahu sambungannya?? << KLIK SINI >> 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan