The Girl On The Train

Review

Hari tu cadang nk pergi tgk citer ' miss peregrine's home for peculiar children, malangnya tiket lambat sangat. kul 10 malam kot.. Hm, so we decide to watch  Deep water Horizon. pastu marathon dgn The Girl On The Train.

Wahahah!

Deep Water Horizon actually my husband yg beria-ia nak tengok. Last2 dia yg hampa. Katanya dia nak tengok technically aspect , macam mana they solve the problem about all the pipe. Tapi last2 dia cuma tunjuk cara selamatkan diri. No technical aspect macam yg dia pikirkan. So, dia hampa. Hahaha.

Then, I nak tengok Miss peregrine's home for peculiar children,tapi malangnya semua tiket tu tak tele dengan masa. Lastly my hubby kata jom tgk:  The Girl On The Train.

Okey.Citer ni actually bagi I biasa je. Tapi tak tahulah kenapa BOX OFFICE. Macam citer drama je kot..

Ni sikit ringkasan citer ni:

Pasal watak Rachel. Perempuan yg dah kahwin dengan suaminya.Dia ni dah lama nak anak tapi x berjaya. Lepas putus asa, dia selalu amik alkohol dan jadi pemabuk. Suami Si Rachel ni Kaki perempuan. Curang dan selalu tipu dia.

             
                                                                Anna  dan Tom Wason.


Suami Rachel ni jugak pembuli mental dan fizikal Rachel ni. Dia selalu dera emosi isterinya yang selalu berada di bawah sedar dan kerap peralatkan isteri dia ni.

Mereka bercerai apabila Si suami ni curang dengan perempuan bernama Anna. Mereka bina keluarga baru  dan beranak pinak. Malangnya Rachel tak boleh move on dan masih sayang suaminya itu.


Akibat tekanan perasaaan dan rindukan kenangan dengan suaminya dia kerap datang ke rumah bekas suaminya dan isteri barunya itu,Tetapi Anna tidak suka dan takut pada bayang2 sendiri.Dia takut suaminya kembali pada Rachel.

Pada masa yang sama Anna menggaji pengasuh untuk anak-anaknya yang bernama Megan.Tapi 
ternyata Megan Bukan sembarangan..



                                                                   Megan dan Suaminya,Scott




Nak tahu kesudahan cerita ni? kenalah tengok,..okey? Klik gambar untuk tengok 



The Girl On The Train

tonton

3 comments:

  1. lately mcm byk je yg guna 'TRAIN' lps train to busan hehehe

    BalasPadam
  2. Kita pulak marathon Deepwater Horizon dengan Miss Peregrine hahahah. Yang movie ni macam tak ada je masatu.

    BalasPadam