Halaman

Ahad, 19 Jun 2016

Rawatan Laser Anggun Medispa.

Assalamualaikum..

Sihat? Semoga semua sihat di Bulan Ramadhan penuh Barakah ini. Cerita kali ni adalah pasal Pakej Promosi Leser, dan  Treatment di Anggun Medispa.




Nak tahu? Nak tahu?

Sewaktu scroll di FB, tetiba terjumpa pasal Anggun Medispa ni yang sedang menawarkan pelbagai promosi bersempena dengan bulan Ramadhan ini.

Tertarik pula melihat testimoni dan hasil yang dipaparkan, I pun mula merancang hendak mencuba promosi rawatan leser yang ditawarkan. RM 500 per sesi. Just di bulan Ramadhan ni tahu??

Jadi I terus whatssapp pekerja Anngun Medispa ni dan buat appoinment untuk Rawatan Leser.

Hah, nak tahu rawatan apa yang I buat? Huhu

Remove jeragat dan syringoma , milia .

Hmm, 1st tu, doktor check my skin condition, and ask me "Nak buang ke tahi lalat ni?"
Tetiba terkejut. sbb rasa tahi lalat tu macam dah sebati kat muka. kang buang kang takut orang tak cam pulak muka I.Hahahaha. Poyo!

Lepas sedikit perbincangan, Doc pun sapu krim kebas pada muka I, Lepas tu, tunggu setengah jam dan giliran I pun sampai.

1st time Try Leser Treatment, memeng macam takut sikitla kan, Tapi ramai cakap x sakit pun leser treatment ni. Jadi I pasrah dan redha.

Alhamdulillah, memang tak sakit!

dan masa first tengok muka I lepas leser treatment tu mmg terkejut gak la!

Bagi yang Konfius apa itu syringoma dan milia  hah, boleh rujuk gambar di bawah ni:



Syringoma

Benda alah ni macam gelembung2 minyak pada permukaan kulit. Ia terjadi sebab kelenjar minyak tu tersumbat. Faktor penyebab, makeup, penjagaan kulit tak betul, dan faktor genetik atau keturunan.



Milia Seed

Milia ni macam bintil kecil ala jerawat tapi bukan jerawat. Ia juga bintil minyak yang berbonjol pada kulit tapi tak boleh dipicit keluar macam jerawat tu.


Kedua2 kondisi kulit di atas tak merbahaya. Tapi biasanya mengganggu penampilan diri dan ramai yang membuangnya atas alasan kosmetik.



Berbalik pada rawatan yang I buat, Hmm jom tengok kondisi kulit I selepas rawatan.

.....


........

.......................................

..........................


After A month...




Okey tipu.. hahahaha!!

Belum sebulan lagi.. so kena tunggu sebulan dulu..
baru tgk result.


Bagi yang berminat nak try PROMOSI
LAIN YANG DITAWARKAN:






Baca >> 11 #RamadanPickUpLines Yang Lucu Tetapi 'Fail' 
 
         >> Raya Dulu, Raya Sekarang. Ini Adalah 6 Perbezaan Paling Ketara

          >> Sale di ZALORA

          >> Anda Pencinta kucing? Jangan lepaskan peluang!!




10 ulasan:

  1. pernah cuba b4 pregnant.. lepas dah buat dalam 3 weeks baru tahu peknen, adehhh

    BalasPadam
  2. ERR SERAMNYA.. DIA POTONG KE TU ?

    BalasPadam
  3. pernah buat sebelum ni kat hospital di shah alam..doktor pakar kulit buat..sekarang macam nak cuba untuk rawatan kutil di hidung dan juga rawatan bekas jerawat..thank u for info...nak try!

    BalasPadam
  4. menarik ni.. tp x pnh buat rawatan muka kat spa..takut..hehe

    BalasPadam
  5. Saya memula nk buat rwtn laser utk buang jerawat, tp mak saya x kasi. Dia takut ganggu kolagen dlm muka.. lagi2 umur masih muda. Tp x taula betul ke x.


    Lps facial muka mmg malu sikit, tp lps dh sembuh, fuhh mmg puas hati

    BalasPadam
  6. haiyaaa buat titew eksited jea. kalo klua dapat macam angelina jolie esok gak huda gerak g laser ni

    BalasPadam
  7. ohh benda tu penah tgk naik kt muka org tp segan nk tanya. rasanya muka mak pon ada tp bila pakai vit E dh kurang

    BalasPadam
  8. perrgghhh..!! angelina jolie, noks..! he3..

    BalasPadam
  9. Yang..i smlm prgi spa ni n buat laser juga..semuanya i dpt info dr pembacaan blog u..i nak buat utk lubang2 jerawat..nanti i update entry ya..heeh

    BalasPadam