Halaman

Ahad, 5 Jun 2016

Mango Tango Avocado Juice

Hello guys!

Sihat hari ni?

Okey.. Tak nak buang masa, hari ni nak cerita pasal minuman berkhasiat dan sangat menyegarkan yang boleh korang try buat sendiri dekat rumah. Bukan sahaja sihat, sedap dan sangat menyegarkan tekak korang terutamanya di dalam bulan Ramadhan Al mubarak ini! Hehehe.

Masih dalam mood Avocado. Huhu Tapi kali ni I gunakan another fruit. I rasa untuk sebatikan rasa yang lemak manis dan berjus tu, Mangga adalah buah paling sesuai untuk di mix ke dalam Avocado jus I.

Okey, tak nak cerita panjang- panjang jom tengok resipi ni:

                                                     Mango Tango Avocado Juice 

                               1) 1 Biji buah Mangga manis ( besar)
                               2) 1 Biji buah Avocado masak (kecil) - Isinya agak lembut  
                                   dan kuning cair kehijauan  bila masak.
                               3) Susu segar UHT / Rendah Lemak
                               4) Sesudu gula.
                               5)kiub ais
                               *jika x mahu letak ais simpan dlm peti.

                                 Cara penyediaan:

                               1) Korek keluar isi Avocado
               

                               2) Kupas isi Mangga dan potong kecil-kecil 
                               3) Masukkan mangga dan Avocado
                               4) Masukkan Susu segar dan sesudu gula.
                               5) Blend sebati.
                               6) Letakkan dalam gelas dan tambah kiub ais.
                                7) Sedia untuk diminum!                    
   





AND...
Another Juicy Juice to try



Tangy Orange + Avocado

1)  2  biji Oren
2)  1  biji Avocado masak
3) Susu segar UHT *jika suka
4) ketulan ais 

Cara panyediaan sama seperti di atas











                                                  

20 ulasan:

  1. Mesti sedap ni, mango saja dan avocad saja pernah cuba, join sekali belum lagi :)

    BalasPadam
  2. terliur nih..tgh2 hari pose huhu

    BalasPadam
  3. heheh baca and tengok waktu berpuasa ni terliur sangat yang...:)by the way nak juicepresso coway roger i ye,heheh sempat lagi iklan tau...sorry..slmat berpuasa nabila syifa:)

    BalasPadam
  4. huhu...sumpah tempting...boleh try ni...tq share dear!

    BalasPadam
  5. Ya Rabbi. Awat keluar gambar air tengah-tengah hari ni. Adoi. Tutup mata. :D

    BalasPadam
  6. namanya pun dah wow....rasanya apatah lagi lah yerk
    selamat berpuasa.

    BalasPadam
  7. Sedapnya ! Cara nak buat pun mudah aje ni, boleh lah try :)

    BalasPadam
  8. Salam kenal Nabilah..
    Akak follow back :)

    Salam ramadhan kareem..
    terima kasih sudi singgah blog akak :)

    Yummy..
    anak2 akak pun suka air avacado tu tapi tak pernah campur mangga ..
    Nak cuba juga lah nanti..

    BalasPadam
  9. Avacado mmg sedap, ti blh try ni...

    BalasPadam
  10. kenapalah pegi baca entry ni time puasa. tsskkk T_T

    BalasPadam
  11. nak dekat berbuka tgk ni ... adeh ...

    BalasPadam
  12. adehh.. rasa thirsty gila bila nengok ni... huhu

    BalasPadam
  13. ermm sedapnya terliur pulak

    BalasPadam
  14. tak pernah minum jus avocado.. mcm best nk try la :)

    BalasPadam
  15. saya tak pernah tahu rasa avocado macam mana. wuwuu >,<

    BalasPadam
  16. terasa sedap laa pulaaaakkkk

    BalasPadam
  17. b'chenta betul i nk try avocado ni. hu3..

    BalasPadam
  18. entah bila nina nk buat.. hehe. tunggu cuti raya la :)

    BalasPadam