Rabu, 17 Februari 2016

UJIAN HSG


Takutnya...

Assalamualaikum,

Hai korang.Korang sihat? kalau sakit jangan biarkan melarat..bawak2 lah berubat..kalau kronik bolehlah bawak2 bertaubat.

Hm.. Masih dalam TTC Phase. Sungguh..hanya org2 yang pernah alami je yg tahu macam mana perasaan tu. Org2 yang lalui TTC Phase ni memang cekallah.Salute korang.

Iyelah.Berbanding dengan org2 yang naturally kawen2 je terus terberanak tu.. orang yg lambat conceive ni mcm2 dugaannya.

Sedih.

Phase pertama ritu amik darah dan checkup ovum and sperm production dah LULUS dengan jayanya.Alhamdulillah Doc cakap kami tak ada masalah dalam production.

Tapi, Sebelum DOC teruskan dengan pemberian ubat (Clomid) DOC minta untuk buat ujian HSG.
Alamakkkk!!
Seriously I takut!!

Orang cakap ngeri!

Tapi tu orang cakaplah.Ada cakap wat lek je..juz macam buat PAP SMEAR.Jadi I pun tanya adik I sakit tak? adik cakap x pun.

Hmm.Tapi tu PAP SMEAR ok!

Ikutkan kena buat appoinment dengan Unit Radiologi untuk Ujian HSG tu.Tapi entahlah..hati ni berat je .TAKUT sangat2

So, I buat keputusan untuk tunggu next cycle period.Ambik masa sikit. Risau berlebih. Macam2 bermain dalam fikiran Mood pon tak stabil.

Maybe ada antara you all penah buat USG Test ni boleh kongsi sikit?




4 ulasan:

  1. syifa berani! u can do it girl. at least u berani serah diri buat semua tu. i takottt. tengah kumpul kekuatan. 😣

    BalasPadam
  2. InsyaAllah..semua baik2 je..
    yg penting USAHA, DOA, TAWAKAL tau.. =)

    BalasPadam
  3. x de pengalaman buat ujian tu

    BalasPadam