Khamis, 5 November 2015

SPECTRE 007 - Berhantu!

Al kisah..semalam pergi late night movie.James Bond 007-Spectre.

James bond 007


Tak tahu la kenapa rasa 'kureng'.Ntahlah..rasa hambar je..Dalam pejalanan balik rumah duk membebel je kat hubby.Tapi hubby tak komen apa pun.Cuma satu je dia cakap.

pelakon pompuan dia tua. Pastu heroin tu  cam tak matang? Kuang3X. Ada2 je la..

I tengok watak James Bond tu sendirik pun macam tua.Kah3..Bukan apa..nampak cam klasik sket. Rasa mcm penah tengok hero filem ala-ala james bond ni badan tegap, tinggi, pastu nampak moden.Ni macam retro classic james bond je.Hoho.

Okeylah..not bad.Bolehlah you all tengok. Hm..tak banyak konflik.Tak terlalu banyak action yang make me interesting. Perjalanan cerita macam agak liner.Tak ada kejutan bagi I. Boleh teka mesti ada orang dalam  yang bersubahat dengan organisasi luar untuk manipulasikan organisasi tu.

Dari awal lagi dah rasa lain macam dengan watak yang digelar 'C'. Rupanya memang betul 'C' ni adalah rakan komplot.Cuma yang membuatkan penonton rasa tertanya-tanya siapa dalang sebenar dalam organisasi yang dinamakan 'Spectre' ni??

Ingatkan Alien.Sebab awal2 tengok gambar sotong kurita menari bagai.Kikiki.Rupanya makhluk biasa gak..Manusia.Hahaha. Sotong kurita tu Simbolik di sebalik organisasi rahsia yang bertindak nak manipulasi perisikan dan melumpuhkan organisasi perisikan sedia ada yang dianggap ketinggalan zaman.

Kalau korang nak tahu lebih lagi..kenalah pergi ke panggung wayang.Panorama dalam filem tu best oo..Mexico city, Austria, London..banyaklah tempat2 menarik dan venue menarik.


mexio

dead festival mexico

007 scene

hospital 007

scenen bond in heli


Le' American' ha..ni pun interesting jugak! kenalah tengok eh!!

Tapi yang paling  BERHANTU untuk I ni..Lagu Tema filem ni! Fuh.. dah terjatuh Cinta pulak rasanya dengan lagu dia yang mendayu-dayu tu..

Cer Korang dengar sendirik!


'Writing on The Wall ' by Sam Smith - ( James bond 007 )
 
I’ve been here before
But always hit the floor
I’ve spent a lifetime running
And I always get away
But with you I’m feeling something
That makes me want to stay

I’m prepared for this
I never shoot to miss
But I feel like a storm is coming
If I’m gonna make it through the day
Then there’s no more use in running
This is something I gotta face
If I risk it all
Could you break my fall?
How do I live? How do I breathe?
When you’re not here I’m suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
For you I have to risk it all
Cause the writing’s on the wall
A million shards of glass
That haunt me from my past
As the stars begin to gather
And the light begins to fade
When all hope begins to shatter
Know that I won’t be afraid
If I risk it all
Could you break my fall?
How do I live? How do I breathe?
When you’re not here I’m suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
For you I have to risk it all
Cause the writing’s on the wall
The writing’s on the wall
How do I live? How do I breathe?
When you’re not here I’m suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
How do I live? How do I breathe?
When you’re not here I’m suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up?
For you I have to risk it all
Cause the writing’s on the wall

15 ulasan:

  1. Balas kunjungan. Best ke citer James Bond ni?

    BalasPadam
  2. macam best jaaa.. tengok lah nanti :D

    BalasPadam
  3. kutipan filem ni kat luar negara tinggi gak.Ramai peminat Bond rupanya.Tua pun tualah..james bond

    BalasPadam
  4. huhuh berhantu tp sedap lagu ni hehee

    BalasPadam
  5. lagu tuu selalu layan tapi james pun tak pernah tengok lagi. kengkawan ckp best :D

    BalasPadam
  6. tak pernah layan movie2 james bond dari dulu T__T

    BalasPadam
  7. nampak menarik.. belum berpeluang menontonnya..

    BalasPadam
  8. ahakss...mmg lah yg pegang watak James Bond tu dah tua

    BalasPadam
  9. Saya kalau cerita cerita cenggini mmg kurang suka NS....mak ni kan sentimental sikit orangnya hihi....
    Kesimpulannya tak.payah tengoklah, senang cerita !hihi....

    BalasPadam
  10. syifa, aida tido time masuk panggung citer ni!
    siap berdengkur lagi ha ha ha... mr.asben yg sorang2 tekun tgk sampai abis.
    pun dia kata boring...
    sib baik aida tertido ha ha ha tak la terkilan sgt :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. KWANG2X haha..mmg rasa cam nak tido je tgk.slow je rasanya perjalanan citer walaupon penuh action

      Padam
  11. Kene pergi tengokk ni hihi berhantu tu yg dgr mcm best kann haha

    BalasPadam
  12. sapa suka tgk hunger game bleyla g tgk,dah kuar yg baru

    BalasPadam
  13. xpernah terfikir nak tgk cerita ni. hehe

    BalasPadam