Shopping Online--> indah khabar dari rupa?? (Expectation vs. Reality)

Holla!! Assalamualaikum..

Al-kisah.Nak tanya..korang suka shopping online? Jadi macam mana pengalaman korang? Adakah korang sangat2 berpuas hati tahap 'Super duper happy ' dengan hasil tangkapan Online korang tu?
Cuba korang Rate sikit mana tahap kepuasan hati korang?


Dah 3X TERKENA.Tengok gambar bukan main kebabooom..cun melecun, cantik bergaya. Tapi bila parcel sampai..huh..indah khabar dari rupa.SERIK oiii...lain kuinginkan lain pulak yang datang!!

Kekadang nampak material macam HIGH QUALITY, sepadanlah dengan harga yang dijual, tapi bila parcel di bukak, barang depan mata..macam tak ada kualiti!Oh..TIPAH TERTIPU!!

Sapa penah kena macam ni cuba angkat tangan??? serik kak oiii..serik.Bagi hakak la, baik la akak beli OFFLINE! Tengok, rasa, belek, cuba, amik feel! Rasa berkenan..terus ZAPPPP, AMIK PERGI KAUNTER DAH BAYAR!!! Lagi puas hati..

Kalau beli online, mesti ada yang tak kena, saiz tak padanlah, kain tak kualiti lah, design indah khabar dari rupalah, warna tone larilah, sakitnya tuh di SINI!!!





















           Online                        Bila parcel sampai..
















Online                     Bila parcel sampai..













Online                     Bila parcel sampai..














            Online                     Bila parcel sampai..


Tepuk dada, tanya selera..bagi I, I nak kena tgk, cuba, rasa, pegang material tu dulu barulah puas hati nak beli Hokey?? Taknak beli ONLINE dah..TAK NAKK!!!

kEKADANG BUKAN SALAH PENJUAL TU PUN..SALAH SENDIRI SEBAB..bayangkan kain tu macam sekian-sekian..baju tu bila pakai nampak macam model dalam gambar sekian-sekian, warna tu macthing dengan kulit ,konon macam orang yang sekian-sekian pakai.SALAH SENDIRI.Letak harapan terlalu tinggi.Jadi belilah OFFLINE..dah pegang, tengok, cuba, rasa, gayakan..Puas>>BELI!!!

Korang lak macam mana?
Ada tps berguna untuk shopping online? Ce share cikit kat i ni.










1 comments:

  1. Setakat ni ruby xpernah beli lagi beli kain /baju/tudung yg kena try dulu..

    Kalo vitamin,perfume ke..boleh lah

    BalasPadam