Halaman

Sabtu, 11 Julai 2015

Persiapan raya Korang??? Opss ..Cam retis!!

Holla!

Tinggal berapa hari je nak habis Ramadhan.Syawal pun dah mula mengintai2 malu.Rasa sayang pulak nak tinggalkan Ramadhan yang indah ni.Mak2 tentu2 dah sibuk nak cari persiapan anak2 kecil.Tak kurang jugak yang single' mingle kat luar tu.Sibuk cari baju raya korang.kan? kan?

Yang mana yang dah berpasangan tentu2 nak sedondon dengan pasangan masing2. Kalau satu family sedondon warna tema pun cute jugak kan? Hmm ni nak wat survey sikit.Agak2 korang punya baju raya tahun ni tema macam mana? patern macam mana? kaler macam mana ye?

Ada yang memilih dress/ jubah. Ada pulak yang lebih selesa dengan baju kurung tradisional mahupun potongan moden. Kalau yang minat kebaya/ kebarung pun cun jugak.

Kalau jejaka jangan tanyalah.Baju melayu tu wajib okey; pakai dengan sampin barulah style! Tapi kalau nak berkunjung rumah ke rumah tak salah mengenakan kemeja dan t-shirt.Maklumlah cuaca kat malaysia tak menentu.Kadang2 panasnya sampai ke petang.Kadang2 hujannya di tengah hari.Tak ke begitu?

Kat bawah ni antara pilihan design dan type baju raya yang mungkin jadi pilihan korang.Ala2 gitu lah kan?kan?














2 ulasan:

  1. wow! saya tak pernah lagi beraya pakai baju macam kat atas tu. lebih suka yang simple dan selesa dipakai..

    BalasPadam
  2. Saya tak ada baju raya pun tahun ni.. Hanya persiapkan anak-anak buah punya keperluan sahaja :)

    BalasPadam