Alhamdulillah..Allah sayang kamu!!

April 08, 2015

30 tahun kaji agama, sami peluk IslamBegitulah heading sebuah akhbar bertarikh 7 April.Mengenai seorang sami buddha yang akhirnya menemui petunjuk dari Allah untuk memeluk Islam setelah 30 tahun menghabiskan masa untuk mengkaji Islam.

Menurut akhbar tersebut, sami Buddha berusia 66 tahun mengambil keputusan memeluk Islam.

Pengalaman menjadi sami selama 28 tahun di Taiwan mendorong lelaki yang enggan identitinya itu didedahkan, mencari kebenaran dan akhirnya mengakui Islam merupakan satu agama yang indah dan sempurna.Syukurlah, di usia 66 tahun dia akhirnya memeluk Islam.

Tapi, bukan ni yang I nak highlightkan hari ini.Di bawah ni sebenarnya.Sekalung tahniah juga ingin I hadiahkan pada seorang lagi Saudara baru yang juga merupakan kenalan I .Beliau yang dikenali sebagai Kevin , kini memilih nama Islam Khalil Hussein.Di usia menjangkau 30 tahun, beliau  yang berbangsa Cina kini secara rasminya memilih Islam menggantikan agama nenek moyang beliau.

Beliau adalah antara orang-orang terpilih menerima hidayah Allah.Sebenarnya tak sangka yang beliau akan memeluk Islam kerana I menjangkakan seorang lagi rakan berbangsa India yang lebih menonjol dalam mengambil tahu tentang Islam di zaman persekolahan yang akan memeluk Islam sebaliknya, beliau diam2 terlebih dahulu tertarik dengan Islam.

I berdoa rakan India itu juga akan terbuka hati untuk mendekati dan mendalami Islam.Semoga dia mengikut jejak langkah rakan kami ini dan mendapat hidayah dari Allah.


You Might Also Like

10 ulasan

 1. alhamdulillah bertambah lg umat islam

  BalasPadam
 2. org bukan Islam dapat hidayah
  org yg dilahirkan sebagai Islam ramai yang dibuai dunia
  semoga kita semua pun mendapat hidayah Allah

  http://kucenmaster.blogspot.com/2015/04/bihun-goreng-special.html

  BalasPadam
 3. Alhamdulillah, Allah bukakan hati mereka. kdg2 org bkn islam lebih nmpk kecantikan islam ni.

  BalasPadam
 4. p/s sy ternampak senarai cerpen2 kt sidebar...x teringin ke nak terbitkan dlm bentuk buku? kalau berminat, nnt beritahu sy ya...sy boleh bantu ;-)

  BalasPadam
 5. alhamdulillah syukur ke-hadrat Allah swt..bertambah lagi umat Islam.

  BalasPadam
 6. happynya alhamdulillah :))) entri yg bermanfaat, keep blogging! xD

  BalasPadam
 7. happynya alhamdulillah :))) entri yg bermanfaat, keep blogging! xD

  BalasPadam

Google+ Badge

COMMENT

recent posts