Halaman

Rabu, 17 Disember 2014

Awas! Jaga harta! Peragut Merata-rata!

Okey Al kisah..walaupun korang tak berapa nak kisah..

Pada minggu lepas, hari Rabu ke Selasa, I tak berapa nak ingat..My Mother in law pergi bank in duit. Dia dengan father in law I  naik kete.Tak perasan entah sejak bila ada orang laki ikut. Bila sampai lampu isyarat dekat simpang depan sekolah, tiba-tiba ada mat motor ni pecahkan cermin dan tarik handbag mother in law I.

Kurang asam punya peragut! Dahlah pecah cermin tingkap kete orang, curik harta orang pulak!
Dalam situasi panik tu my mother in law tarik kuat2 handbag dia.And father in law I sempat tolong tarik.Dah tahu tak berjaya ragut.. dia pun pecut motor laju2 .Blah!

Memang dasyat orang sekarang ni.Sebab duit sanggup buat macam2.Mujur mother in law I tak apa2.Cedera luka sikit sebab terkena serpihan kaca je.

I syak mesti dia dah aim awal2 sejak daripada bank lagi.Memang super duper nekadlah peragut tu.Walaupun kiri kanan ada banyak kete, dia berjaya juga buat percubaan ragut tu.Tak kira tempat!

Bahaya siot dunia sekarang ni!

Kesimpulannya para wanita, hati2 lah.Golongan macam ni memang suka cari peluang dan suka ambil kesempatan terhadap golongan lemah!


Pada Hari khamis lepas juga, Atuk kepada hubby I meninggal.Jadi Jumaat lepas kami sekeluarga telah menghadiri majlis pengkebumiannya.Beliau di kuburkan di tanah perkuburan Changkat selepas solat Jumaat.Jenazah beliau telah disembahyangkan di Masjid As-Syakirin Gombak.

Semoga Rohnya dicucuri rahmat..


Masjid As syakirin ,Gombak


4 ulasan:

  1. Asalamualaikum . Anda di tag dalam entry "Jom Ta'aruf"

    BalasPadam
  2. sekarang nak keluar rmah pun takut kak.. dlm rumah blm tentu juga selamat ea.. nak tak nak kenalah berhati2 dan peka tak kira masa dan di mana kita ada.. ni kalau naik kereta ke motor,perhatikan sesiapa yg mencurigakan lg2 yg naik motor..

    al-fatihah utk arwah atok

    BalasPadam
  3. Sekarang ni bahaya dekat mana-mana , kekadang nak duduk rumah sesorang pon dah takot . siang-siang pon berani nak merompak jugak :'(

    BalasPadam
  4. Al Fatihah semuga roh arwah di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman....

    Dalam keadaan dunia apa2 pun boleh terjadi.. Dulu2 rumah antara rumah tak ada grill, pintu terbuka pun tak ada sapa2 pencuri nak masuk..sekarang bukan grill je pasang, cctv..alarm entah apa2 lagi.. menunjukkan tak selamatnya sekarang....huhu

    BalasPadam