UTM Sanjungan Bangsa


                                                 KERANA TUHAN UNTUK MANUSIA


Hah, nampak tak tu? Besar tu..Logo dan Moto UTM. Hari ini dapat perkhabaran. adinda beta sudah selamat melahirkan puteri sulong beliau di Hospital Segamat semalam. Bonda beta yang membawa perkhabaran itu melalui telefon.Bayinya dilahirkan secara pembedahan. Kasihan adinda beta.. bersendirian di negeri orang hanya ditemani sang suami tanpa keluarga di sisi. Bonda beta sempat berpesan untuk menziarahi adinda beta yang berada di sana.INSYAALLAH bonda.

Puas kami mencari hotel penginapan semalam, akhirnya dapat juga.Itulah, siapa suruh last minute cari..semua pun sudah penuh.Mujur akhirnya ada juga rezeki kami kalau tidak, tidur dalam kereta sahajalah jawabnya..Bertolak dari hotel jam 7.00 pagi, perut beta tiba-tiba memulas.Entah makan apa semalam. Terus minta Mr Hubby hantar ke stesen minyak,tumpang tandas.

Nak masuk Gate UTM, Punyalah banyak kereta.Dalam hati dah dup,dap,dup dap..beta dah lambat ni. Waktu pendaftaran akhir jam 8 pagi. Sampai sahaja, cari parking, pulakkk penuh.Terpaksa parking jauh.Jenuh beta menapak naik bukit ,jalan penuh berliku, baru sampai Dewan Sultan Iskandar. Mesej member tanya mana tempat mendaftar. Turun tangga, naik tangga, nak cari nombor giliran lagi.Mujurlah ada member tolong tunjukkan.Terima kasihlah.. terus beratur luar dewan.

Sebaik sahaja pintu dewan di buka, graduan beransur-ansur masuk.Beta dah rasa berlengas.Panas eh, tergesa-gesa jalan laju nak kejar pendaftaran tadi. Hah, (part ni Mr Hubby merajuk n marah beta sebab tak pandang dia n kamera). Manalah nak sedar Mr. Hubby amik gambar Beta.Beta tengah sibuk melayan gundah dan kelelahan tadi.

Okey,skip apa yang terjadi dalam dewan. macam biasa. amik degree, persembahan, bla..bla.. bla.TAMAT.Beta terus telepon Mr.Hubby bagitahu dah habis dan tanya beliau di mana?.Rupanya Mr. Hubby pergi tidur di MASJID SULTAN ISKANDAR? SABAR je la..katanya penat drive. Ok lah beta maafkan. Lepas tu, My Hubby tanya, nak amik gambar studio tak?



                                                             OK-Borang gambar konvo

Kononnya, mula-mula tak mahu.Tetiba tukar fikiran.lepas bayar, amik resit, dan nombor giliran. Mak Aiii, ramainya.Lambat lagi nak sampai turn. Mr Hubby ajak pergi makan.Perut pun dah berkeroncong, kami pun pergi makan...




0 comments:

Catat Ulasan